Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'dan TFF'ye ihtarname! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü, 26 Ocak'ta Ankara'da gerçekleştirilecek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurulu öncesi TFF'ye bir ihtarname gönderdi.

        Kulüp avukatları tarafından TFF'nin İstinye'de bulunan binasında ihtarname iletilirken, Futbol Disiplin Talimatnamesinin 58. maddesinde değişiklik yapılması çabalarına tepki amacıyla böyle bir yönteme gidildiği bildirildi.

        Sarı-kırmızılı kulübün ihtarnamede, genel kurulda alınacak bazı kararlar nedeniyle, UEFA'nın Türk takımlarına olası bir yaptırımda bulunması ve Avrupa kupalarına katılamama durumu halinde, bunun tazminatının TFF'den talep edileceğini vurguladığı öğrenildi.

        Sarı kırmızılı kulübün avukatı Mahinur Dengiz tarafından Futbol Federasyonu'na çekilen ihtarnamede, "Eğer 58. madde ile ilgili alacağınız karar doğrultusunda UEFA, önümüzdeki yıllar için Türk takımlarını Avrupa kupalarından men ederse ve biz de bu sebepten dolayı kupalara katılma hakkımızı kaybedersek, bu durumun sorumlusu siz olursunuz. Bu durumda oluşabilecek maddi kayıplarımızı TFF'den talep etme hakkımızı saklı tutuyoruz. Bu konudaki hukuki girişimimizden vazgeçmeyeceğimizi bilmenizi isteriz" şeklinde bir ifadenin yer aldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ