Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray İkisi tamam ikisi yolda! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        Galatasaray’da altyapıdan gelerek, teknik direktör Fatih Terim’in elinde parlayan yıldızlardan, Semih Kaya ve Emre Çolak’ın ardından, 2 yeni yıldız adayı daha görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

        Terim’in A2 takımından alarak A Takım ile birlikte antrenmanlara çıkarmaya başladığı genç sağ kanat oyuncusu Mertan Caner Öztürk’ten sonra, altyapıdan yetişen bir başka yıldız adayı Berk Yıldız’ı da denemeye başlaması, gözleri yeniden Florya’ya çevirdi. 16 yaşına yeni basan Berk’i A Takım’da antrenmana çıkarmaya başlayan Fatih Terim, yıllar önce yine ilk kez 16 yaşındaki Emre Belözoğlu’nu A Takım ile birlikte antrenmanlara almaya başlamış, ardından da hem ligde hem de Avrupa kupalarında oynayan en genç futbolcu olarak sahaya sürmüştü. Öte yandan, Altyapıdan yetişen Berk, A.Madrid’e giden Arda’dan da büyük destek görüyordu.

        ÖZEL OLARAK İLGİLENİYOR

        Sarı-Kırmızılılar’a yeniden eski günleri hatırlatan teknik adamın, Semih Kaya ve Emre Çolak’ın ardından iki yeni yıldızı daha sezon sonuna kadar kazandırmayı planladığı öğrenildi. Semih ve Emre’nin direkt olarak 11’de oynamaya başlamasıyla adeta ‘2 yeni transfer’ yapmış gibi olan Cimbom, altyapıdan gelen bu oyuncular sayesinde kadrolarını güçlendirirken, pahalı yabancı oyunculara şans vermek yerine, kendi özüne dönerek, ekonomik anlamda da önemli bir kaybı önlemiş oldu. Teknik direktör Fatih Terim’in, Mertan ve Berk ile özel olarak ilgilendiği, 2 oyuncudan da çok şeyler beklediği ifade edildi.

        ASLAN YUVASI YENİLENİYOR

        Cimbom’da Fatih Terim’in ‘değişim rüzgarı’ esmeye devam ediyor. Altyapı tesisleri de tamamen yenilendi. ‘Futbol Akademisi’nin kamp binası 5 yıldızlı otelleri aratmayacak konfora kavuştu. Sentetik sahalar da tamamen yenilendi. Soyunma odaları yeniden düzenlendi, sahaların etrafına tribünler yapıldı. Terim’in direktifiyle her yıl en az 2 oyuncuyu altyapıdan A Takım’a kazandırmayı amaçlayan Futbol Akademisi, yönetimin de desteğiyle Avrupa’daki birçok üst düzey kulüpten daha iyi bir konuma geldi.

        BERK KİMDİR?

        1996 doğumlu (16 yaş) olan genç yıldız adayı, 11 yaşında Karşıyaka’dan Sarı- Kırmızılı takımın altyapısına kazandırıldı. Orta sahada kanat oyuncusu olarak görev yapıyor ve henüz 16 yaşında olmasına karşın A2 Takımı’nda kendinden yaşça büyük isimlerle birlikte görev alıyor. Hagi’nin Romanya’da düzenlediği turnuvada attığı gollerle parlayan genç oyuncu, altyapı hocalarından da büyük övgü alıyor.

        SIRADA OKAN VAR

        Fatih Terim’in yine sezon başından Almanya’dan transfer ederek, biraz daha tecrübe kazanması ve Galatasaray geleneklerini öğrenerek yetişmesi için A2 Takımı’na gönderdiği gurbetçi yıldız adayı Okan Derici de sırasını bekliyor. Zaman zaman A Takımla birlikte antrenmanlara çıkma şansını yakalayan 18 yaşındaki genç oyuncu, orta sahada ve kanatta görev yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ