Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon'a izin vermediler! - Trabzonspor Haberleri

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 01 Ocak 2012 pazar günü saat 15.00'de Galatasaray Lisesi önünde toplanılarak Taksim Meydanı'na kadar ''Temiz Lig İçin Yürüyedur'' konulu yürüyüş yapılacağı, burada bir açık yer toplantısı düzenleneceği yazılı, görsel basın, internet ortamı ve sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrılardan anlaşıldığı kaydedildi.

        2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. maddesi ile aynı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi hükümleri gereğince, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek alanların valilik makamının 3 Şubat 2011 tarih ve 3795 sayılı olurlarıyla tespit ve ilan edildiği belirtilen açıklamada, söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşü için düşünülen güzergah ve yerin valilik makamınca tespit edilen alanlardan olmadığına dikkat çekildi.

        Gerçek ve tüzel kişilerin düşüncelerini ifade özgürlüğünün anayasa ve kanunlarla güvence altına alındığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

        ''Ancak, yapılması planlanan söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşünün diğer futbol taraftarlarını tahrik edeceği, bu kesimler arasında çatışma çıkarma potansiyelinin yüksek olduğu, toplantıya katılanlara karşı olumsuz davranışlar ve tepkiler gösterilmesine sebebiyet verebileceği, provokatif olayların çıkmasına neden olabileceği, bu nedenle ortaya çıkabilecek olumsuz davranış ve tepkilerin kamu düzeni ve esenliğinin bozulmasına sebep olabileceği, kamu güvenliğini tehdit edebilecek faaliyetlere zemin oluşturabileceği değerlendirilmektedir.

        Bu çerçevede söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşü, ilimizdeki huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu güvenliği ve esenliğinin bozulmaması amacıyla valiliğimizce uygun görülmemiş olup, bu durum söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşünü yapmayı planlayan gerçek kişiler ve tüzel kişi yöneticilerine 29 Aralık 2011 tarihinde tebliğ edilmiştir.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ