Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Galatasaray hakkında da iddia var - Fenerbahçe Haberleri

        Ankara'da düzenlenen PTT Ankara Cup Tenis Turnuvası'nın tekler final maçı öncesinde gerçekleştirilen gösteri maçında korta çıkan Nihat Özdemir, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün her spor dalında şampiyonluk için mücadele verdiğini kaydetti.

        Özdemir, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını lider Galatasaray'ın 2 puan ardından ikinci sırada tamamladıklarını hatırlatarak ''Ama daha 17 maçlık uzun bir ikinci devre var. Ayrıca Galatasaray bizim sahamıza gelecek. Onunla da bitmeyecek bir play-off maçları var. İnşallah çok güzel bir ikinci devreyi seyrettireceğiz. Ama Fenerbahçe bu yarışın içinde değil, yarışın en önünde olacak inşallah'' diye konuştu.

        TRANSFERLERİ BİTİNCE GÖRÜRSÜNÜZ!

        Fenerbahçe Kulübü'nde transfer çalışmalarının hiç durmadığını, ligin ikinci yarısı için de bu çalışmaların sürdüğünü dile getiren Nihat Özdemir, teknik direktör Aykut Kocaman'ın daha önce söylediği gibi eksik mevkilere gerekli oyuncu takviyelerinin yapılacağını kaydetti.

        Özdemir, bir veya iki önemli transfer gerçekleştireceklerinin altını çizerek, ''Ara transfer dönemi 5 Ocak'ta başlıyor. Transferlerimizi yapacağız inşallah. Ancak isim bahsetmem. Bitince ilan ederiz'' ifadelerini kullandı.

        Bir gazetecinin, ''Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, takımın ilk yarıyı ikinci sırada bitirmesini nasıl değerlendirdi'' sorusunu Özdemir, ''Son oynadığımız Medical Park Antalyaspor maçının ardından beri sayın Aziz başkanı görmedim. Tahmin ediyorum şuan ki durumdan ve ligin gelişmesinden dolayı memnundur. Mühim olan ikinci yarıda takımımızın göstereceği performans'' diye yanıtladı.

        HER ZAMAN BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR

        Nihat Özdemir, ''Geçtiğimiz günlerde 'Galatasaray'ın da bir gün bizim desteğimize ihtiyacı olacaktır' şeklinde açıklamanız vardı. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz'' şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

        ''Spor hayatı uzun bir süreç, yarın kimin başına ne geleceği hiç belli olmuyor. İnanmasam da, yahut da gerçek olmasını istemesem de, UEFA'da şu an bir iddia var. İşte 4-5 yıl evvel Galatasaray'ın bir maçıyla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu söylediler. Her zaman birbirimize ihtiyacımız var. Bırakın ihtiyaç olmayı, biz Türk sporunda olursak eğer Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ancak ligler ve diğer spor dalları o zaman güzel olur. Benim söylemek istediğim oydu. Bize ihtiyaçları var derken 'Fenerbahçe'nin ligde mücadelesine ihtiyaçları' var demek istemiştim. Yanlış anlaşılmasın.''

        ''Size karşı Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden diğer takımların tutumları nasıl'' soru üzerine ise Özdemir, ''Daha bu konuda çok büyük bir mesafe kat ettik diyemem, ama daha görüşmelere de başlamadık. Sadece bir sohbet toplantısı olmuştu. Bir gündem maddsi değildi. Daha önümüzde günler var, zaman var. Onun için bakacağız'' cevabını verdi.

        KOCAMAN'DAN RAPOR GELMEDİ

        Nihat Özdemir, Avrupa'daki şaibeli maçlar olduğuna ilişkin iddialarla ilgili olarak, Türk takımlarının böyle şeylere karıştığını hiç düşünmediğini anlatarak, ''Ben Türk takımlarının böyle bir şeylere karışmasını hiç düşünmem. Karışmamışlardır. Hepimizin ak olarak çıkacağımıza inanıyorum. Bu iş başladı, devam edecek. Soruşturmalar, hukuk ve yargıya güveniyoruz. Onun için neticeye bakacağız'' ifadelerini kullandı.

        Özdemir, takımdan ayrılacak oyuncularla ilgili olarak teknik direktör Aykut Kocaman'dan henüz kendilerine gelen bir raporun bulunmadığını da sözlerine ekledi.

        TENİSE YATIRIM YAPSINLAR

        Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, dört büyük kulübe, Türkiye'de tenisin gelişmesi için bu spor dalına yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

        Ankara'da düzenlenen PTT Ankara Cup Tenis Turnuvası'nın tekler finali öncesinde gösteri maçı gerçekleştirildi. Maç için PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ile Türk tenisçiler İpek Şenoğlu ve Sultan Gönen de korta çıktı.

        Nihat Özdemir ile Sultan Gönen, Osman Tural ile de İpek Şenoğlu'nun eşleştiği karşılaşma izleyicilerden büyük ilgi gördü.

        Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Özdemir, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, tenis oynamayı çok sevdiğini, çok kısıtlı olmasına rağmen tenise her zaman vakit ayırmaya çalıştığını kaydetti.

        Tenis sevgisi nedeniyle bu gösteri maçı için yapılan daveti de kabul ederek İstanbul'dan geldiğini dile getiren Özdemir, ''Bu teklifi ben de canı yürekten kabul ettim. Karşılaşmanın ardından da İstanbul'a döneceğim'' dedi.

        Nihat Özdemir, Türkiye'de tenis sporunun gelişmesini istediğini dile getirerek şunları söyledi:

        ''Çünkü, her yaşta oynanabilen bir spor. 5 yaşında başlayıp 70-80 yaşına kadar tenisi rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ben arzuluyorum ki, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, basketbol ve voleybola verdikleri önem kadar tenise de önem versinler, tenis liglerine katılsınlar. Tenis ancak bizim büyük kulüplerimizin buraya iştirakiyle, buraya girmeleriyle çok gelişebilir. O zaman biz belli bütçeler ayıracağız tabi. Türk tenisinin gelişmesi lazım. İstanbul'da uluslararası bir turnuva gerçekleştirildi. Dünyanın ilk 8 bayan tenisçisi İstanbul'a geldi. Çok güzel maçlar oldu ve teniste çıkış başladı. Bunun devamı gerekli.''

        Özdemir, Tenis Federasyonu'nun çalışmalarını da çok başarılı bulduğunu vurgulayarak, bu çalışmaların devam etmesini diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ