Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu İddianame açıklandı! - Trabzonspor Haberleri

        Türk futbolunda deprem etkisi yaratan şike soruşturması Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından 5 ayda tamamlandı. İddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından onaylanarak İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Seçen saat 14.00'te kısa bir açıklama yaptı. Mahkeme 400 sayfayı geçen iddianameyi inceleyerek 15 gün içinde kabulü ya da iadesi yönünde karar verecek...

        İŞTE DETAYLAR...

        İddianamede "1 numara" Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker silahlı suç örgütü kurmak ve örgütün lideri olmakla suçlanıyor. Olgun Peker'in ayrıca ''şike anlaşması yapmak'', ''nitelikli dolandırıcılık'', ''tehdit'', ''sahtecilik'', ''rüşvet'', ''konut dokunulmazlığının ihlali'', ''yağma'' ve ''mala zarar vermek'' suçlarından cezalandırılması da öngörülüyor.

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım; 6 kez nitelikli dolandırıcılık, 4 kez şike, 3 kez teşvik ve haksız ekonomik çıkar sağlamak amaçlı örgüt kurmakla suçlanıyor.

        Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 138 yıla kadar hapsi isteniyor.

        İddianamede Aziz Yıldırım'a bağlı faaliyet gösteren 19, Olgun Peker'e bağlı 13 kişiden bahsediliyor.

        İddianamede 2 gizli tanık var. 1'i Olgun Peker ile ilgili ifade verdi, diğeri ise Ergenekon davasında da yer alan gizli tanık. Bu gizli tanık Aziz Yıldırım ile Sedat Peker'in bağlantılarını anlatıyor.

        İddianamede bir üçüncü 'örgüt lideri' daha bulunuyor. Şüpheli Hakan Karaahmet, Olgun Peker’e bağlı çalışan örgüt lideri olarak suçlanıyor.

        Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu ve Semih Şentürk, futbolcu Önder Turacı, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, teknik direktör Yılmaz Vural ve futbol yorumcuları Sinan Engin ve Ercan Saatçi'nin de aralarında bulunduğu 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

        14 futbolcu dışındaki şüphelilerin ''rüşvet'', ''belgede sahtecilik'' ve ''nitelikli dolandırıcılık'' suçları kapsamında yargılanmasının öngörüldüğü öğrenildi.

        İddianamede 8 takım var. (Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, İstanbul BŞB, Sivasspor, Manisaspor, Giresunspor, Mersin İdman Yurdu)

        Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar 'teşvik primi verme girişimi' suçlamasıyla iddianamede yer alıyor.

        İddianamede; TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın "şike girişimi" suçundan cezalandırılması isteniyor.

        Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, yöneticisi Serdal Adalı ve protokol müdürü Ahmet Ateş ise 'şike'den suçlanıyor.

        10 müşteki var, TFF de müştekiler arasında. Futbolcu Menajeri Ahmet Bulut da müştekilerden biri...

        İddianamede 70 ek delil klasörü yer alıyor. Teknik takip fotoğrafları da var.

        Şike iddianamesinde şu kulüplerin başkanları yer alıyor: Fenerbahçe, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehirspor, Manisaspor, Sivasspor ve Giresunspor.

        93 şüphelisi bulunan futbolda şike iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde, duruşmaların Silivri İnfaz Kurumu'nda bulunan salonda yapılacağı belirtildi. İddianamenin gönderildiği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bulunuyor. Ancak Çağlayan Adliyesi'nde bu tür kapsamlı davaların görüleceği bir mahkeme salonu bulunmuyor.

        Bu nedenle mahkemenin istemesi halinde davanın Silivri'de görüleceği belirtildi.

        İŞTE İDDİANAMENİN 31 TUTUKLU ŞÜPHELİSİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ