Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da transfer olacak mı? - Galatasaray Haberleri

        Ali Dürüst, Galatasaray'ın Kayserispor performansından, takımın son durumuna, hafta içinde yaşanan hakem olaylarından transfer konularına kadar bir çok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

        Gaziantepspor maçında yaşanan hakem hatalarının ardından yaptığı sert açıklamalarla ilgili konuşan Dürüst, 15 senelik tecrübeme dayanarak hakemle ilgili konuşmamaya özen gösterdim ama bu seneki olağanüstü durum da bizi etkiledi. Kaostan geçiyoruz. Herşeyin güzel olması için uğraşıyoruz. Hakemler de bunun büyük bir unsuru. Maçta sıkıntı yaşanınca tabii ki bir tepki gösterdik. Ama bu durumun arkasında başka bir şey aramamak lazım. Bu konu Galatasaray'la ilgili bir konu değil. Futbolu güzelleştiren hakemler. Onlar da üzülmüşlerdi. Biz de onların üzüntüsüne tercüman olduk aslında ve öyle bir açıklama yaptık" dedi.

        "TALİMATLA MAÇ YÖNETMEK SÖZ KONUSU DEĞİL"

        Talimat konusunda yaptığı açıklamalarla ilgili de konuşan Dürüst, "Antalya maçında Namoğlu'nun Galatasaray ile ilgili açıklaması vardı Galatasaray pek de birşey oynamadı tarzında. Dolayısıyla ben de bu açıklamalar hakemleri etkilemese de ters sonuçlar da bu şekildeki açıklamalar hakemlerin aleyhinde yorumlanabileceğini düşünerek öyle bir açıklama yaptım. Tabii ki hakemlerin talimatla maç yönetmesi söz konusu değil. Bugünkü maçta Çakır güzel bir maç yönetti. Güzel bir maç oldu Kayseri oyunu iyi götürdü ve keyifli bir maç oldu" dedi.

        DEVRE ARASI TRANSFER OLACAK MI?

        Devre arasında yapılması planlanan transferlerle ilgili de konuşan Dürüst, "Galatasaray'da transfer bitmez takımdan memnunuz. Ama zamanı geldiğinde gerekeni yapacağız. Ama şuan kadromuza güveniyoruz bugün bunu ispat ettiler. Son bir kaç haftada kadroya giremeyen arkadaşlar bugün iyi bir performans gösterdi. Bizim için esas olan budur. Biz kadromuzdan maksimum verim almalıyız zamanı gelince gereken yapılır ama şuan takım motivasyonu için bunu konuşmak doğru olmaz. Ama öncelikli olan şu anki kadromuzdan en iyi verimi almalıyız. Ama dediğim gibi Galatasaray'da transfer bitmez.

        "PLAY-OFF NEDEN OYNANIYOR?"

        Galatasaray taraftarının, Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçeli olması nedeniyle 'Önümüz kesilmeye çalışıyor' şeklindeki görüşünü de değerlendiren Ali Dürüst, "Bu söylem maksadını bir şey. Herkes bir takım tutar ama nereyi temsil ediyorsa oranın başkanıdır. Ama bu son 4-5 aydır yaşanan kaos farklı yorumlara neden oluyor. Hakemleri uyarmam da bu yüzdendi. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bugün play-off neden oynanıyor? Olağanüstü gelişen durumlar için yaptı federasyon iyi mi kötü mü tartışılır ama bu kararı aldı. Herkesin fedakarlık yapıp söylemlerine dikkat etmesi lazım" dedi.

        YÖNETİME ÖZELEŞTİRİ

        Fatih Terim'le ilgili de açıklamalarda bulunan Dürüst, Fatih Hocanın olayı teknik direktörden öte. Hocadan beklentimiz de buydu. Bizim istediğimiz kaybolan heyecanı yaratmak onu bulmaya çalışıyoruz. Bunun için galibiyet gerekiyor ama galibiyetten öte bir Galatasaray duruşu var ve biz bu duruşu sergilemeye çalışıyoruz. Fatih hoca da bu konuda en büyük yardımcımız olacak. Fatih hoca ile yönetim arasında problemlerin olduğu haberleri uydurma ancak biz yöneticiler olarak bu duruma mahal vermemiz lazım. böyle bir şey basında yer alıyorsa biz yöneticiler olarak kendimize dönüp bakmalıyız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ