Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Terim CEO oluyor! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR

        Cimbom’un başkanı, 2012’den itiberen hocayı yeni görev ve sorumluluklarla donatacak. Fatih Terim sadece teknik anlamda değil, yapılacak transferlerden futbol bütçesine kadar her konuda tam yetkiye sahip olacak!

        Galatasaray’da 15 yıldır konuşulan ancak hiçbir başkan tarafından gerçekleştirilemeyen Fatih Terim projesini, Ünal Aysal hayata geçirmeye hazırlanıyor.

        Teknik adamla sezon başı 3 yıllığına el sıkışan ve her fırsatta aldığı tüm kararların arkasında olduğu mesajını veren başkan Aysal’ın, Terim’i yeni görev ve sorumluluklarla donatmayı planladığı öğrenildi. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen ‘Fubolun tek patronu Terim’ ibaresi, artık sözde kalmayacak ve profesyonel anlamda uygulamaya sokulacak. Aysal’ın düşündüğü sistemde, Fatih Terim sadece teknik direktör olarak değil, yapılacak transferlerden, hazırlanacak futbol bütçesine kadar her konuda sorumlu ve imza yetkisine sahip olacak.

        HER ŞEY TERİM’E BAĞLI

        Oluşturulacak yeni sistemde Fatih Terim bir teknik direktörden çok, adeta Galatasaray’da futbolun CEO’su haline gelecek. Önümüzdeki sezondan itibaren artık transferlere ne başkan ne de diğer yöneticiler karışacak. Alınacak oyunculardan, gönderilecek isimlere kadar her konuda kararı tek başına Terim verebilecek.

        Takımın bütçesi de onun kullanımında olacak. Takıma ödenecek ücretlerden, ödeme tarihlerine ve belirlenecek primlere kadar her şey ‘CEO Terim’in kontrolünde gerçekleşecek. Başarısızlık ya da transferlerde isabetsizlik halinde sorumluluğu da tek başına Fatih Terim üstlenmiş olacak.

        ÇOK BAŞLILIĞA ÇÖZÜM

        Başkan Ünal Aysal’ın bu sistemi 2012’den itibaren hayata geçirmek istediği ve artık futbolu tamamen teknik adamın yeteneklerine ve zekasına bırakarak, yönetimi ile birlikte mali açıdan kulübü rahatlatacak projelere yönelmeyi amaçladığı kaydedildi. Herkesin en iyi bildiği işi yapması gerektiğine inanan ve futbol takımına tüm yönetimin müdahele etmek istemesinden rahatsızlık duyan Aysal’ın, Terim’in görev ve yetkilerini yükselterek, daha profesyonel anlamda çalışmasını sağlayacak. Böylece özellikle transferde yaşanan çok başlılığa da çözüm bulmuş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ