Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Emenike Spartak Moskova'da! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe, Emenike'yi 10 milyon Euro karşılığında Rusya'nın Spartak Moskova takımına verdiğini borsaya bildirdi.

        Fenerbahçe'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şöyle:

        Oyuncumuz Emmanuel Chinenye Emenike'nin bonservisinin 10.000.000 Euro (On milyon Euro) bedelle Spartak Moskova'ya verilmesi konusunda anlaşmaya varılarak sözleşmesi imzalanmıştır ifadelerini kullandı.

        Fenerbahçe Kulübü ayrıca, Rus temsilcisi Spartak Moskova'ya satılan Emmanuel Emenike'nin, Türkiye'de yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle futbol hayatına başka bir ülkede devam etmek istediğini, daha fazla Türkiye'de kalmak istemediğini teknik heyet ve yönetime bildirdiğini ve ayrılmak istediğini, bunun üzerine Emenike ile ilgilenen Spartak Moskova ile temasa geçilerek anlaşma sağlandığını açıkladı.

        MACERASI KISA SÜRDÜ

        Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunun ardından Kardemir Karabükspor'dan transfer ettiği Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike'nin, sarı-lacivertli ekipteki macerası kısa sürdü.

        Sarı-lacivertli kulüp, Kardemir Karabükspor'dan 9 milyon Euro'ya transfer edip, 4 yıllık sözleşme imzaladığı Emenike'yi Rusya'nın Spartak Moskova takımına sattı.

        FORMA GİYMEDEN TRANSFER OLDU

        Yeni takımıyla 2011-2012 sezonunun hazırlıklarına başlayan Nijeryalı futbolcu, sakatlığı nedeniyle takımının hazırlık maçlarında henüz forma giyemedi.

        Nijeryalı futbolu Türkiye macerasında, Kardemir Karabükspor formasıyla 2009-2010 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de çıktığı 28 maç 16 gol atarken, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de forma giydiği 23 maçta ise 14 gole imzasını attı.

        FENERBAHÇE: EMENIKE GİTMEK İSTEDİ

        Fenerbahçe Kulübü, sezon başında Kardemir Karabükspor'dan transfer ettiği Emmanuel Emenike'nin Türkiye'de yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle ayrılmak istediğini, bu nedenle oyuncu için Rusya'nın Spartak Moskova takımı ile anlaştıklarını bildirdi.

        Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Futbolcumuz Türkiye'de yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle futbol hayatına başka bir ülkede devam etmek istediğini, daha fazla Türkiye'de kalmak istemediğini teknik heyet ve yönetimimize bildirmiş ve ayrılmak istediğini dile getirmiştir. Bunun üzerine Emenike ile ilgilenen Spartak Moskova takımı ile temasa geçilerek anlaşma sağlanmıştır. Emenike'ye bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz'' denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ