Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe şike son dakika - Fenerbahçe Haberleri

        Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Yıldırım'ın yaklaşık 9 saat ifadesini aldı. Savcı Berk, daha sonra Yıldırım'ı tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk etti.

        Bu arada, Yıldırım'ın ifadesinin alınması sırasında saat 12.00 sıralarında öğlen yemeği arası verildi. Yıldırım, dışarıdan getirilen yemeğini adliyenin en üst katında bulunan terasta yedi.

        Aziz Yıldırım'ın savcılıkta da susma hakkını kullanmak istediği ancak daha sonra avukatları tarafından ifade vermesi yönünde ikna edildiği öğrenildi.

        İfadesinin alınması sırasında 2 avukatı da hazır bulunurken Yıldırım'a savcılıkça yaklaşık 300 soru yöneltildiği kaydedildi.

        İfade alınma işlemi sırasında şeker ve tansiyon değerleri zaman zaman kontrol edilen Yıldırım'a gerektiğinde ilaç verildiği kaydedildi.

        Öte yandan Fenerbahçeli bazı yöneticilerin de adliye yakınlarındaki kafelerde sonucu bekledikleri görüldü.

        GÜN BOYU YAŞANANLAR

        Önceki gece saatlerinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi diyabet bölümüne getirilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hastaneden ayrıldı. Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

        AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜ

        Başkan Aziz Yıldırım, adliyeye getirildikten hemen sonra teras katında avukatlarıyla bir süre görüştü ve daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi. F.Bahçe Başkanı'nın, savcı Mehmet Berk tarafından alınan sorgusu tamamlandı. Berk'in vereceği karar bekleniyor.

        İFADE VERMEDEN ÖNCE SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

        Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

        Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine saat 08.45 sıralarında getirilen Aziz Yıldırım, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in odasının bulunduğu kattaki terasta bir süre oturdu. Bu sırada Yıldırım'ın yanında avukatları ve çok sayıda İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde görevli polis memurunun bulunduğu görüldü.

        TARAFTARDAN DESTEK

        Yıldırım'ın terasta oturduğunu öğrenen Fenerbahçeli taraftar grubu da Yıldırım'ı görüntülemeye çalışan basın mensuplarının bulunduğu bölgeye gelerek, sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Spor Büro Amirliğinde görevli polisler güvenlik önlemi aldı.

        Daha sonra Aziz Yıldırım, adliye binasının bahçesinde bulunan Adli Tabipliğe götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

        Yaklaşık yarım saat süren sağlık kontrolünün ardından Yıldırım, savcı Berk'in odasının bulunduğu kata yeniden çıkarıldı.

        YEMEK ARASI VERİLDİ

        Aziz Yıldırım verilen yemek arasında bir süre adliyenin terasında dinlendi. Aranın ardından Aziz Yıldırım içeri girdi. Yıldırım içeri girdiği sırada adliye önünde bekleyen Fenerbahçe taraftarlarının alkışladığı duyuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ