Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Şampiyon Fenerbahçe - Fenerbahçe Haberleri

        SİVASSPOR-FENERBAHÇE KARŞILAŞMASININ TÜM AYRINTILAR VE DETAYLI İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

        Sivasspor'a lider giden Fenerbahçe, gol duellosu şeklinde geçen maçı 4-3 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

        Ligin 2. yarısında müthiş bir seri yakalayarak önce Trabzonspor ile arasındaki puan farkını eriten, ardından zirveye çıkan Fenerbahçe, lider gittiği Sivasspor deplasmanında da 3 puanı hanesine yazdırdı ve Süper Lig'i şampiyon tamamladı. Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde en başarılı 2. yarı performansını sergilerken, müzesine götürdüğü kupayla birlikte 18. kez ligin en büyüğü oldu.

        Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, hem futbolcu hem de teknik direktör olarak sarı-lacivertli ekipte şampiyonluk sevinci yaşadı.

        Maça hızlı başlayan Fenerbahçe'de Andre Santos daha 6. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan topla cezasahasına giren Santos çaprazdan şutunu çekerek Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

        Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle devam eden maçta 19. dakikada Navratil sahneye çıktı. Kadir'in ceza sahası içerisine bıraktığı topu Navratil, Volkan'ın üzerinden ağlarla buluşturdu ve skora eşitlik geldi.

        Golden sonra Fenerbahçe atakları sıklaştı. Ancak Stoch, Niang ve Alex net pozisyonlardan yararlanamazken sarı-lacivertler aradığı gole 41'de ulaştı.

        Dakikalar 41'i gösterirken sahneye Selçuk Şahin ve Korcan çıktı. Selçuk Şahin'in uzaktan vuruşunda Korcan topu ellerinden kaçırdı ve top Sivasspor ağlarına gitti.

        44. dakikada Erman'ın ceza sahası dışından kaleye sert vuruşunda Volkan topu güçlükle çeldi ve Sivasspor'a gol şansı tanımadı.

        50. dakikada ise sahneye Alex çıktı. Emre'nin cezasahası sağ ön çaprazı önünde düşürülmesinden kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı. Defanstan seken top 3. kez Sivas ağlarına gitti ve Fenerbahçe 3-1 öne geçti.

        63. dakikada bu kez Erman sahneye çıktı. Erman'ın vuruşunda top Volkan'ın müdahelesine rağmen ağlarla buluştu ve aradaki fark 1'e indi.

        Golün 2 dakika sonrasında ise sahneye Yobo çıktı. Emre'nin sol kanattan ortasında Yobo altıpas ön çizgisi üzerinde kafayı vurdu, Fenerbahçe'yi 4-2 öne geçirdi.

        Uzatma dakikalarında Mehmet Yıldız'ın cezasahası içerisine ortasında Erman Kılıç bir kez daha ağları havalandırdı ve skoru 4-3'e getirdi.

        Karşılaşma da 4-3 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı ve sarı-lacivertli ekip 2010-2011 sezonunun şampiyonu oldu.

        1-1 FENERBAHÇE TRİBÜNLERİNİ GERDİ

        Karşılaşmanın henüz 6. dakikasında Andre Santos'un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe'de taraftarlar tribünlerde büyük bir coşku yaşarken, 20. dakikada gelen Sivasspor golü tribünlerdeki büyük çoğunluğu sessizliğe soktu.

        Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribünü tezahüratlarına devam ederken, diğer tribünlerdeki taraftarlar bir süre sessiz bir şekilde maçı takip etti.

        Fenerbahçe'de 41. dakikada gelen gol tribünleri tekrar hareketlendirdi.

        İkinci yarıda atılan gollerle rahatlayan taraftarlar özellikle 67. dakikada Yobo'nun skoru 4-2'ye getiren golünden sonra tribünlerde şampiyonluk tezahüratları yapmaya başladı.

        Sivasspor'un 90 1. dakikada Erman ile bulduğu gol skoru 4-3'e getirirken, Fenerbahçe tribünleri son bir dakikada da kısa süreliğine de olsa büyük stres yaşadı.

        Tribünlerde meşaleler yakan Fenerbahçeli taraftarlar, büyük bir sevinç yaşadı. Yakılan meşaleler nedeniyle son dakikalarda sahanın üzerinde duman tabakası oluştu.

        ALEX'TEN SİVASSPOR'A FRİKİK TARİFESİ

        Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, ligde bu sezon Sivasspor filelerine attığı 2 golü de frikikten attı.

        Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 1-0 yendiği maçın 77. dakikasında serbest vuruştan frikik golü atan Brezilyalı, bu akşamki mücadelede de rakip fileleri 51. dakikada aynı şekilde havalandırdı.

        SAKATLANAN GÖKHAN GÖNÜL DEVAM EDEMEDİ

        Fenerbahçe'de ilk yarıda sakatlık geçiren Gökhan Gönül maça devam edemezken, bu futbolcunun yerine 30. dakikada Bekir oyuna girdi.

        İlk dakikalarında sakatlık geçiren Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, yerine Bekir oyuna girecekken sağlık ekibinin müdahalesinden sonra yedek kulübesine devam etmek istediğini bildirerek maça devam etti. Ancak ilerleyen bölümde ağrıları artınca Gökhan oyundan alındı.

        STOCH-CRİSTİAN DEĞİŞİKLİĞİ

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ilk yarıda orta alandaki savunmanın aksadığını görünce ikinci yarıya Stoch'un yerine Cristian'ı alarak başladı.

        Stoch'un ilk yarıda görev yaptığı orta alanın solunda ikinci yarıda forvet oyuncusu Niang görev yaparken, ileri uçta sadece Alex kaldı.

        TRİBÜNDE GERGİNLİK

        Karşılaşmanın ikinci yarısında atılan gollerden sonra VIP tribününde Sivassporlular ile Fenerbahçeliler arasında tartışmalar yaşandı.

        Bir ara protokol tribününe de yansıdığı görülen tartışmalarda sinirlenen Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özbağı'nı, bir diğer yönetici Nihat Özdemir sakinleştirdi.

        SİVASSPOR: 3 - FENERBAHÇE: 4

        FENERBAHÇE, 2010-2011 SEZONUNUN ŞAMPİYONU OLDU

        STAT: 4 Eylül

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

        SİVASSPOR: Korcan, Uğur Kavuk (Dk. Abdurrahman), Sedat, Navratil, Hayrettin, Mehmet Nas (Dk. 62 Tomas Rada), Kadir, Grosicki, Erman, Eneramo (Dk. 82 Mehmet Yıldız), Pedriel Suarez

        TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 30 Bekir), Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Stoch (Dk. 46 Cristian), Alex, Niang (Dk. 81 Dia)

        TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

        GOLLER: Dk. 6 Andre Santos, Dk. 41 Selçuk, Dk. 51 Alex, Dk. 67 Yobo(Fenerbahçe), Dk. 20 Navratil, Dk. 65 ve Dk. 90 1 Erman (Sivasspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 75 Abdurrahman (Sivasspor), Dk. 81 Selçuk (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan ceza alanına gönderdiği topu, Alex kafayla Niang'ın önüne indirdi. Yere çarparak üzerine gelen topu göğsüyle kontrol eden Niang'ın röveşata denemesinde meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

        6. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Sol kanatta orta alanda topla buluşan Andre Santos, Alex ile verkaça girdi. Alex'in topuk pasıyla yeniden topla buluşan Andre Santos, sol kanattan hızlı bir şekilde ceza alanına girdikten sonra çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1

        7. dakikada Erman'ın sol kanattan ceza alanına ortaladığı topu, Andre Santos kafayla kornere gönderdi.

        9. dakikada Emre'nin pasıyla sol kanattan hareketlenen Niang'ın ceza alanında çaprazdan vuruşunda, kaleci Korcan'ın müdahalesiyle altı pas içinde kaleye doğru yuvarlanan topu, Alex tamamlamak istediyse de savunmadaki Hayrettin meşin yuvarlağı direğin dibinden kornere gönderdi.

        20. dakikada Sivasspor skora dengeyi getirdi. Sağ kanattan Erman'ın kullandığı korner atışında Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmaya çalıştı. Bu pozisyonda topu kontrol eden Sedat, köşe bayrağı yakınlarından meşin yuvarlığı ceza alanına göndermek istedi. Bu pozisyonda Lugano'ya çarparak yükseklik kazanan topu, Kadir kafayla kale alanına indirdi. Müsait pozisyondaki Navratil, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1

        23. dakikada Alex'in ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, top direğin üstünden az farkla auta çıktı.

        30. dakikada Niang'ın yerden ceza alanına gönderdiği topa hareketlenen Alex, rakibini vücut çalımıyla yanıltarak meşin yuvarlağın Stoch ile buluşmasını sağladı. Bu pozisyonda kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan Stoch'un sert vuruşunda, Korcan'a çarpan top kornere çıktı.

        32. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Stoch topu Niang'a aktardı. Bir anda çapraz pozisyonda kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan Niang'ın vuruşunda, top direğin yanından az farkla auta çıktı.

        36. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Andre Santos'un savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Alex, kaleci Korcan'ı da çalımladıktan sonra çapraz pozisyondan meşin yuvarlağı kaleye doğru gönderdi. Alex'in vuruşunda, top direğin üstünden az farkla auta çıktı. Bu pozisyonda rakip oyuncu Uğur Kavuk'un sakatlığı nedeniyle yerde yatmasına karşın, Fenerbahçeli futbolcuların oyuna devam etmesi tepki topladı.

        40. dakikada Stoch'un ceza alanı dışından sert vuruşunda savunmadan dönen topu Mehmet Topuz kontrol etti. Mehmet Topuz'un sert vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

        41. dakikada ceza alanı dışında topu önünde bulan Selçuk'un yerden sert şutunda, zeminin de ıslak olması nedeniyle kaleci Korcan, üzerine gelen topu kontrol edemeyince meşin yuvarlak filelere gitti: 1-2

        45. dakikada Mehmet Nas'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda, kaleci Volkan topu tokatladı. Yükseklik kazanan top, tekrar ceza alanına düşerken, maçın hakemi oluşan son pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Emre'nin ceza alanı dışında düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı kullanmak için topun başına Alex geçti. 51. dakikanın ilk saniyelerinde Alex'in şık vuruşunda top, ''Doksan'' tabir edilen yerden geçerek filelerle buluştu: 1-3

        53. dakikada Grosicki'nin ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda, kaleci Volkan topu çeldi. Dönen topa hareketlenen Navratil'in vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

        55. dakikada Erman'ın kullandığı serbest atışta, top direğin üstünden auta gitti.

        57. dakikada Emre'nin ceza alanı dışından vuruşunda, top üst direği sıyırarak auta çıktı.

        65. dakikada gelişen Sivasspor atağında Eneramo'nun pasıyla topu önünde bulan Erman, uzak mesafeden yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-3

        67. dakikada Fenerbahçe tekrar farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan kazanılan korner atışını Alex, Emre ile paslaşarak kullandı. Emre'nin ceza alanına gönderdiği topu Yobo, kafayla filelere gönderdi: 2-4

        87. dakikada Mehmet Yıldız'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında, Erman'ın kafa vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı.

        90. dakikada ceza alanına gönderilen topu, Mehmet Yıldız istediği şekilde kontrol edemeyince Sivasspor net bir fırsattan yararlanamadı. Savunma bu pozisyonda topu uzaklaştırdı.

        90 1. dakikada Mehmet Yıldız'ın ceza alanına ortasında Erman şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-4

        Maç, Fenerbahçe'nin 4-3 üstünlüğü ile sona erdi. Sahadan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

        Fenerbahçeli taraftarlar, 4. golün ardından tribünlerde şampiyonluk şarkıları söyleyip, tribün şovları yaptı. Maçın son anlarında Fenerbahçeli taraftarların yaktığı meşaleler nedeniyle sahayı sis kapladı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçeli futbolcular, teknik heyet, yöneticiler ve taraftarlar, şampiyonluğu kutladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ