Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Kutlualp'ten hodri meydan! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, Fenerbahçe Asbaşkanı ve Muhasip Üyesi Murat Özaydınlı'nın, Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, Kulüp Denetleme Kurulu Üyesi Doğan Yeşin ile Deloitte Türkiye Denetim Sorumlusu Ömer Tanrıöver'le düzenlediği basın toplantısına sert tepki gösterdi.

        Kutlualp, yaptığı açıklamada Murat Özaydınlı’nın taraftar ve Fenerbahçe Kongre üyelerini yanıltmaya yönelik olduğunu söylerken. "Deloitte'in Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ni denetlediğine dair herhangi bir belge gösterebilirlerse istifa ederim" dedi.

        DELOITTE, KULÜBÜ DENETLEMİŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR

        Hakan Bilal Kutlualp, Deloitte onayının ‘sahte’ olduğunu ve F.Bahçeliler’in kandırıldığını söylerken, Fenerbahçe yönetiminin yaptığı açıklamayla ilgili olarak, "Bu konu herkes tarafından biliniyor. İnternet sitelerinde bugün de basında yer aldı. Ben şunu sordum. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin hesaplarını Deloitte denetlemiş midir, denetlememişmidir? Soru buydu. Bunu Deloitte'nin başındaki Levent Yaveroğlu'na bunu sormuştum. Levent Bey bu hesapları Abdulkadir Kuşin kafasına göre yazmış dedi. Fenerbahçe Sportif AŞ hesaplarının denetlenmiş gibi gösterildiğini söyledi. Biz denetlemedik dedi." ifadelerini kullandı.

        DELOITTE YÖNETİCİSİ YAVEROĞLU ERKEK GİBİ KONUŞSUN

        Murat Özaydınlı'nın Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, Kulüp Denetleme Kurulu Üyesi Doğan Yeşin ile Deloitte Türkiye Denetim Sorumlusu Ömer Tanrıöver'le yaptığı toplantının tamamen örtbas etme toplantısı olduğunu ileri süren Kutlualp, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hesapları denetleniyormuş izlenimi verildi. Dinleyen Fenerbahçe taraftarları ve sporseverler yanıltılmaya çalışıldı. Abdulkadir Kuşin bana Deloitte'in onay verdiğini söyleyebilir mi? Bunun cevabını verebilir mi? Doğan Bey'de konuştu. O da klasik resmi açıklamalar yaptı.

        Ondan sonra Deloitte'nin temsilcisi konuştu. Şimdi o değil şirketin en tepesindeki isim olan Levent Yaveroğlu çıkıcak erkek gibi konuşacak. Yunanistan'da tatildeymiş, ama bunu yapacak. Denetleme kuruluşu Deloitte, Fenerbahçe Spor Kulübünün mali tablolarını Fenerbahçe'nin kurulları hazırladı ve bizle paylaştı. Biz de Sportif Aş'yi denetledik, onayladık, yayınladık diyor. Levent Yaveroğlu Yunanistan'da tatilde. Erkekçe çıkıp söyleyecek, evet denetledik diyecekler" dedi.

        SÖYLEDİKLERİM MESNETSİZ İSE BENİ MAHKEMEYE VERİN

        Murat Özaydınlı'nın kendi ismini vermediğini bunun kompleksten kaynaklandığını vurgulayan Hakan Bilal Kutlualp, "Murat Özaydınlı benim ismimi veremiyor, ona ağır geliyor. Onun kompleksi var. Bu arkadaşın imzaları burada dedi. Evet Fenerbahçe için imzalar attım. O gün imza atmak gerekirdi, yönetimdeyken atmıştım ve yine atardım. Ben kredi alınınca yönetim kurulundaki diğer üyeler gibi imzayı atmıştım. Şimdi Özaydınlı dedi ki bunlar gündemde kalma çabaları. Eleştirilerin önünü kesmek, ya karşındakine iftira atmak için bu ifadeleri kullanırsınız. Dersiniz ki gündemde kalmak istiyorlar, kişisel menfaatlerini düşünüyorlar. Kişisel menfaat diyor. Özel hayatı giriyor ama beni fazla konuşturmasın. Murat Özaydınlı kaç kere istifa etti sonra tekrar geri döndü. Şimdi çok önemli bir transfer görüşmesinde olacaktım şimdi buradayım diyor, bunun takdirini de taraftara bırakıyor. Beni taraftara hedef gösteriyor.

        Ben zaten taraftarın içerisinden geldim. Bu toplantıyı yapmakla yükümlüysen, yönetimdeki diğer arkadaş transfere gider. Böyle göz yaşartıcı açıklamalarla bulunma kurnazlığını bıraksınlar. Eğer ki benim söylediklerim mesnetsiz suçlamalarsa, beni mahkemeye vereceksiniz veya kulüpten ihraç edeceksiniz." dedi.

        FENERBAHÇE ONAYLATMIŞSA İSTİFA EDERİM

        Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yaveroğlu'nun çıkıp erkek gibi konuşması gerektiğini yineleyen Hakan Bilal Kutlualp, "Yaveroğlu, denetleme kuruluna yakıştığı gibi konuşması lazım. Evet denetledik, onayı burada demeli. Fenerbahçe onaylatmışsa ve böyle bir onay varsa istifa ederim. Deloitte'in böyle tartışmalı operasyonlarda adının geçmesi mümkün değil. Benim 12 tane şirketim var. Bir tanesini Deloitte denetlettirim. Diğerlerine de denetlenmiş diyeyim, olmaz ki. Burada bir hata yapılmıştır, denilebilir, gene çevirme, manevra, döndürme, geri vites. Fenerbahçe'ye yakışmaz. Murat Özaydınlı transfere gidecektim diyor. Fenerbahçe taraftarının böyle şeylere inandığını düşündüğünüz için ileri gidemiyorsunuz, böyle davranıyorsunuz. Başkalarını hep koltukta gözü var diye suçlarlar; ama kendileri kalkamaz.

        Eğer söylediklerim doğruysa kendileri istifa etsinler. Deloitte, Spor Kulübü Derneği'nin hesaplarını denetlemiş ve onaylamışsa beni mahkemeye versinler. Eğer Deloitte denetlemişse ben istifa ederim." dedi.

        STADIN DEĞERİ BİR YILDA NASIL YÜZDE YÜZ ARTTI?

        Murat Özaydınlı'nın bu tür konuların genel kurullarda konuşulduğunu söylediğini hatırlatan Hakan Bilal Kutlualp, "Sayın Özaydınlı'ya bir şey söyleyeceğim. Demek genel kurulda oturup konuşulanları dinlemiyor. İki sene önce dedim ki artık Fenerbahçe'nin ulaştığı mali güç üç tane denetçinin kontrolünde olamaz. Üç senedir genel kurullarda konuşuyorum. Her konuşmam buna geldi bağlandı. Fenerbahçe'nin uluslararası bir kurum tarafından denetlenmesini söyledim. Demek ki dinlememişler. Bu yöneticilik değil. FB taraftarları her şeyi sorgulamalıdır. Daha fazla sorgulayan hain oluyor. Fenerbahçe'yi nereye götürmek istiyorsunuz. Üç senede harcanan paranın 1.5 milyar doların karşılığının olmadığı ortadadır. Fenerbahçe'nin ruhunu bile parçaladınız. Bilançoyu bile konuşmuyorum. Bilanço'nun elle tutulan bir şeyi bile yok.

        Dünyada gayrimenkul sektörü düşerken, kendilerine ait olmayan stadın değerini 75'den 150'ye çıkarıyorlar. Stadın değeri geçen yıl 75 milyon dolardı. Terazinin bir bölümü düşük. Bilançoya onay verdiler mi vermediler mi? Bunlara açıklık getirsinler." ifadelerini kullandı.

        Radyospor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ