Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Masume'yle Ahmedinejad muradına erdi

        HABİB ATAM-MÜSLİM SARIYAR/AHT

        İran’da tanışan Alulbeyt Yayıncılık Genel Müdürü Rahmi Onurşan’ın kızı Masume Onurşan ile Ali Rıza Ahmedinejad bir hafta önce İstanbul’da nikâh kıydırdı. İki düğün yapmaya karar veren gençlerin ilk düğünü dün gündüz saatlerinde Güneşli’deki Kemer Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

        Polisin güvenlik önlemleri aldığı düğünde kız tarafından 30 genç de çiftin korumalığını üstlendi. Yakalarında kart bulunan görevliler, davetiyeleri de tek tek kontrol etti. Gazetecilerin düğünden görüntü almasına ise izin verilmedi.

        İSRAİL-FİLİSTİN MESAJI

        Çiftin konukların tebriklerini kabul ettiği salonda Kuran-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Kadın ve erkeklerin ayrı bölümlerde oturduğu düğünde misafirlere pasta ve meyve suyu ikram edildi.

        Gelinin babası Onurşan, “Şaban Ayı’nın 15’inde Tahran’da düğün olacak. Damadımız Türkiye’yi çok sevdi. Burada kalıp kalamayacağını sordu. İzin verirlerse burada yaşayacaklar. Kızım ve damadım üniversitede tanışmış. Basına bir Türk kızına böyle bir evliliğinden dolayı sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bana göre böyle evlilikler olmalı. İsrailli bir genç Filistinli bir genç ile evlenmeli. Pakistanlı Hindistanlı evlenebilmeli” dedi. Davetliler arasında bulunan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi düğünü “İçeride huzur dolu bir ortamvardı. Kuran-ı Kerim okundu. İlahi diyebileceğimiz şeyler okundu” diye anlattı.

        Tahran’da üniversitede tanışan çiftin evlilik kararının ardından Tahran Üniversitesi’nde hoca olan anne Celali Ahmedinejad’ın, İstanbul’a gelerek kız istediği öğrenildi. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad da Türk gelin Masume Onurşan’ı arayarak Türkçe “İki büyük milletin temsilcisi olarak evlendiğinizi unutmayın” nasihatında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ