Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İlhan Eker'i Metin Diyadin anlattı! - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR.COM / ÖZEL HABER

        Dış transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürüten F.Bahçe, Gençlerbirliği'nden İlhan Eker'i transfer etti. Uzun süredir Süper Lig'de mücadele eden futbolcuyu, OFTAŞ'tan (Hacettepe) bulup çıkartan ve bugünlere gelmesinde büyük rol oynayan eski F.Bahçeli futbolcu ve teknik direktör Metin Diyadin HTSPOR.COM'a anlattı.

        "TAM F.BAHÇE'NİN ARADIĞI OYUNCU"

        Benim o efsane OFTAŞ kadrosundan umutlu olduğum 4-5 oynucudan biriydi. Gökhan Gönül Fenerbahçe'ye, Giray Kaçar ise Trabzonspor'a gitti. Bunlardan biri de İlhan'dı ve böyle bir çıkış yapıp büyük takımlarda oynayacağını adım gibi iyi biliyordum.

        "F.BAHÇE ALACAĞI EN İYİ OYUNCUYU ALDI"

        Bir kere İlhan her teknik adamın aradığı özelliklere sahiptir. Fiziği iyidir öncelikle. Ama dahası topu da oyuna çok iyi sokar. Bu özelliği üst düzeydedir kesinlikle. Arkadan topu iyi servis etmesinin yanı sıra sol ayaklı olması da bir diğer artısıdır. Çok cesurdur. Fiziksel olarak ağır ve hantal bir duruşu vardır ama buna kimse aldanmasın. Fenerbahçe en azından bu ligden alabileceği en iyi oyuncuyu aldı. Çok hırslı bir yapısı vardır. Sorumluluk alır ve profesyoneldir. Sadece işine bakar.

        "FORMAYI KAPACAĞINDAN EN UFAK KUŞKUM YOK"

        Fenerbahçe'de ancak işi zor. Büyük camiaları her futbolcu kaldıramaz. Hele hele oralarda yerli futbolcuya formayı öyle kolay kolay vermezler. Önce Fenerbahçe'de formayı kapma savaşı verecek. Ama bunu yapacağından en ufak kuşkum yok.

        Mesela Rijkaard... O Barcelona'daki stoperlerini Galatasaray'da da arıyor. Topu geriden iyi oyuna soksunlar istiyor ve bu nedenle de bütün stoperlerini sildi attı. Bu özellik tam anlamıyla İlhan'da var. İlhan'ın topu geriden oyuna sokması birçok Avrupalı stoperde bile yok. Tam adrese yollar topu.

        "İLHAN KASAP DEĞİLDİR"

        İlhan kasap değildir ayrıca. Lap diye atlamaz topa. 'Topu alamadım indireyim' diye düşünmez. Topa nerede ve nasıl hamle yapacağını çok iyi bilir. Bunun ayarını çok iyi yapar. Giray zaten bundan 5 sene önce de akıllı bir oyuncuydu şimdi de öyle. Kendini çok ama çok geliştirdi. Sürekli üstüne koyarak ilerledi. Sol stoperdir. Yani şu an Bilica'nın yerinde oynar 4'lü savunmada. Ayrıca ileride gol de arar. Hocası gönderdiği giçin gitmez. Hırsıyla inancıyla koşar gol bölgelerine.

        "İLHAN'A ÇOK GÜVENİYORUM"

        Ama şunu belirtmek lazım. O havayı kaldırmak çok önemli. Anadolu'dan birçok oyuncu ne umutlarla gitti büyüklere, oynayamadan geri geldiler. Ama ben ilhan'a çok güveniyorum. Gökhan Gönül için 3 sene önce söylediklerim nasıl çıktıysa, İlhan da aynı şekilde beni mahcup etmeyecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ