Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Gururumuz Ankaralı! - Basketbol Haberleri

        Şike skandalıyla sarsılan Rusya Federasyonu, CSKA Moskova ile Khimki arasındaki final serisini yabancı hakemlerin yönetmesi için Euroleague’e başvurdu.

        Euroleague, aralarında Türk hakem Recep Ankaralı’nın da bulunduğu 6 hakemi final serisine atadı. Rusya Basketbol Federasyonu, Superleague’de yaşanan hakem odaklı ‘şike skandalı’ sonrası çareyi final serisine aralarında Türk hakem Recep Ankaralı’nın da bulunduğu 6 yabancı hakemi tayin etmekte buldu.

        Skandal, Rusya Ligi Superleague’in çeyrek finalinde Dinamo Moskova ile Lokomotiv Kuban arasında oynanan ve Dinamo’nun 79-70 kazandığı karşılaşma sonrası, maçın gözlemcisi Maksim Astanin’in hakemlere “Neden Lokomotiv’e yeterince arka çıkmadınız? 3 çeyrek boyunca kolladınız. Son çeyrekte hiçbir şey yapmadınız” diye çıkışmasıyla patlak verdi.

        Astanin’in bu sözlerinin ses kaydının ortaya çıkmasıyla açığa kavuşan skandalın

        perde arkasında, CSKA Moskova’ya olan yakınlığıyla bilinen Rusya Basketbol Federasyonu Başkanı Sergei Chernov’un olduğu ve Astanin’e talimatı da Chernov’un verdiği ifade edildi.

        Skandalın final serisi öncesi açığa çıkmasıyla harekete geçen Rusya Hakem Komitesi’nin, Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu’dan yardım talep ettiği dile getirildi.

        ANKARALI’YA ZOR GÖREV

        Euroleague Hakem Komitesi Başkanı Kostas Rigas, CSKA Moskova ile BC Khimki arasındaki final serisi için Recep Ankaralı ile birlikte 5 hakemi daha göreve çağırdı. Ankaralı, Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasındaki final serisini yönettikten hemen sonra Moskova’ya giderek Yunanlı Lazaros Voreadis ve İtalyan Fabio Facchini ile birlikte 3 ve 4 Haziran’daki serinin ilk 2 karşılaşmasını yönetecek.

        Serinin 7, 8 (gerekirse) ve 10 (gerekirse) Haziran’daki maçlarını ise Shmuel Bachar (İsrail), Sasha Pukl (Slovenya) ve Oleg Fetishov (Letonya) hakem üçlüsü idare edecek.

        HTSPOR / ÖZEL HABER / Gökhan TÜRE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ