Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Türk futbolu başkanını seçti! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda geçerli 201 oyun tamamını alan Mehmet Ali Aydınlar, başkanlığa seçildi.

        Ankara Sheraton Otel'de yapılan genel kurula, oy hakkı olan 300 delegeden 204'ü katıldı. 3 oyun boş çıktığı oylama sonunda geçerli 201 oyun tamamını alan Aydınlar, TFF'nin 39. başkanı oldu.

        YÖNETİM KURULUNDA DEĞİŞİKLİK

        Mehmet Ali Aydınlar'ın dün açıkladığı yönetim kurulu listesinde değişikliğe gidildi.

        Dün yönetim kurulunda yer alacağı açıklanan Önder Karaduman'ın yerine Erdal Atalay listede yer aldı.

        YÖNETİM KURULU

        Mehmet Ali Aydınlar'ın başkanlığa seçilmesinin ardından yönetim ve denetim kurulu üyeleri de belli oldu.

        Buna göre Aydınlar'ın yönetim kurulu listesi, Göksel Gümüşdağ, Lutfi Arıboğan, Erdal Atalay, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık'tan oluştu.

        Denetim kurulu listesinde ise şu isimler yer aldı:

        Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar, Kenan Özsaraç.

        KISA TEŞEKKÜR KONUŞMASI

        Yeni başkan seçilen Mehmet Ali Aydınlar'ın teşekkür konuşması kısa sürdü. Aydınlar birlik mesajı verirken, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bize verdiğiniz desteğe ve güvene layık olmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Önümüzdeki süreci sizin desteğinizle iyi götüreceğimize inanıyorum. Siz de bizimyanımızda olun biz de sizin yanınızda olacağız" dedi.

        DESTEĞE DEVAM EDİN

        Basın mensuplarının da sorularını cevaplandıran Aydınlar, "Kısa bir süre önce adaylığımı koydum. O günden bu yana gerek futbol gerek spor kamuoyundan ve toplumun bütün kesimlerinden müspet tepkiler aldım. Bu süreçte beni destekleyen futbol ve spor camiasına, genel kurul üyelerine delegelerine çok teşekkür ediyorum. Çok önemli ve zorlu bir göreve geldiğimizin bilincindeyiz. Bugüne kadar destek verenlerin bundan sonra da desteklerini rica ediyorum. Bundan sonra da desteğe ihtiyacığımız var. Herkesin bize güvenmesini istiyorum. Bu güveni boşa çıkarmayacağız. Bu güveni boşa çıkarmamak için de var gücümüzle çalışacağız." dedi.

        SORUNSUZ BAŞLAMAK İSTİYORUZ

        Kongreye katılmayan Trabzonspor'la ilgili açıklama da yapan Aydınlar, "Sadri başkanla konuşacağız. Trabzonspor ligin önemli bir ekibi. Her kulübe eşit mesafedeyiz ve göreve sorunsuz başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Listeden çıkmak istediği öne sürülen Yunus Egemenoğlu olayına da değinen Aydınlar, "Geçmiş dönemde de onunla birlikte çalıştık. Federasyon için önemli çalışmalar yaptı. Bundan sonra da birlikte çalışacağız. Ne onun ayrılma gibi bir isteği oldu ne de bizim böyle bir düşüncemiz" şeklinde konuştu.

        "BİRÇOK DEĞİŞİKLİĞE GİDECEĞİZ"

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, federasyonda birçok değişikliğe gideceklerini söyledi.

        Aydınlar, değişimin her zaman gerekli olduğunu belirterek, ''Federasyonda birçok değişikliğe gideceğiz. Eğer değişime ihtiyaç olmasaydı, ben burada olmazdım'' dedi.

        Şu an için ilk iş olarak federasyonun rutin işlerine yöneleceklerinin altını çizen Aydınlar, ''Yapacağımız birçok iş var. Öncelikle yönetici arkadaşlarımla biraraya gelerek, bir yol haritası belirleyeceğiz. Çok zorlu bir göreve geldik. Futbol ailesinin her zaman yanında olacağız. Onların da bizim yanımızda olmalarını diliyorum'' diye konuştu.

        HİDDİNK'İN 2 YIL DAHA SÖZLEŞMESİ VAR

        Aydınlar, A Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink ile ilgili bir soruya ise kendisinin hala sözleşmesinin devam ettiğini ve görevinin başında olduğunu söyledi.

        İŞTE GENEL KURULDA YAŞANANLAR

        DİVAN BAŞKANLIĞINA LEVENT BIÇAKÇI SEÇİLDİ

        Genel kurulda divan başkanlığı için yapılan oylamada Levent Bıçakçı bu göreve getirilirken, divan üyeliklerini Nihat Özdemir, Metin Keçeli ve Sevda Karaali üstlendi.

        Ankara Sheraton Oteli'nde yapılan ve 300 delegin oy kullanacağı genel kurul öncesinde, tek aday olarak seçime giden Mehmet Ali Aydınlar, listesinde bulunan isimlerle birlikte salondaki yerini aldı.

        Başkan adayı Aydınlar'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

        Göksel Gümüşdağ, Lutfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık.

        TRABZONSPOR OYLAMAYA KATILMADI

        Bu arada TFF Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Trabzonspor Kulübü oylamaya katılmadı.

        Trabzonspor Kulübü'ne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, bordo-mavili kulüp, federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın listesinde tek Trabzonsporlu temsilci bulunması nedeniyle oylamayı protesto ederek genel kurul salonuna gelmedi.

        SADRİ ŞENER BOMBALADI

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun 39. Başkanı'nı seçeceği Genel Kurul'u boykot etme kararı alan Trabzonspor'un başkanı Sadri Şener bomba sözler sarfetti...

        BOYKOTUN NEDENİ TEMSİLCİ

        Trabzonspor, Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetimine kendi kulüplerinden istedikleri temsilcileri almaması nedeniyle Genel Kurulu boykot kararı aldı. Sadri Şener salona girmedi ve Lig TV'ye bomba açıklamalar yaptı.

        İşte Sadri Şener'in açıklamaları...

        "Genel kurula girmeyecek. Federasyon kuracağı zaman Mehmet Ali Aydınlar’a destek çıktık. Bizden Mehmet Atalay teorik olarak adaydı aslında, ancak pratik olarak değildi, kendisi Trabzonlu ve biz ona resmen aday olduğunda bizi ikna ederse, ona destek vereceğimizi söyledik. O aday olmadığı için Mehmet Ali Bey’e destek verdik, 3-4 kulüptük o zamanki toplantıda. Ben kendilerine hassas taraflar olduğunu söyledim, 3 aday verdim ve ikisini seç dedim, kendisi 1 tanesini zorla ya da zorla demeyelim kontenjan olarak alabileceğini söyledi. Bu mümkün değil dedim. Yönetime giren arkadaş da bana ‘sizin izniniz olmadan girmem’ dedi ama girdi. Disiplin yönetmeliğine aykırı davrandı. Disipline sevkedeceğiz kendisini. Disiplin ne karar verir bilmem."

        "ŞİMDİDEN BU HAKSIZLIK YAPILIYORSA..."

        "Bugün okuyorum gazetelerde, ‘Trabzon tepkili’ deniyor. Aydınlar da, ‘biz tepkiyi yumuşatacağız’ diyor. Başta bu hatayı ve haksızlığı yapanlar, ileride de bize haksızlık yaparlar. Trazon’a haksızlık yapma hakkını görüyorlar demek ki. 4 G.Saraylı, 4 Fenerbahçeli , 4 Beşiktaşlı var ve Konya ile Kırıkkaespor’dan arkadaşlar var. Aydınlar’ın kendi takdiridir, bir şey diyemem. Ama bizim de oy verme mecburiyetimiz yok. Kendi kendine oyla seçilsin o zaman. Kimseden isim almam demek yanlış. O zaman kimseden oy da alma. Ben seçeyim sen oy ver istiyor."

        "ALİ KEMAL, 4 CÜNEYT EDER"

        "Geçen yönetimden bu yönetimde olanlar var mesela. Bu da yanlış, devlet memurluğu değil bu. Onlar olmasa, Antep’in Bursa’nın temsilcisi olacak belki, onlara yazık değil mi?. Kırıkkale’nin var, benim yok temsilcim. Ben Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorum. Başkanla konuştum 'Aman ne olur' diyor. Listede Cüneyt Tanman var mesela. Şöhret futbolcu alacaksa ben Ali Kemal’i vereyim. 4 tane Cüneyt eder. Belki elbiseleri markaları farklı, bilemem. G.Saraylı 2 muavin de almışsın yanına, bari onu alma."

        "HERKES BİR TAKIM TUTAR AMA..."

        "Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker Fenerbahçeli, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu Beşiktaşlı veya Galatasaraylı. Herkes bir takım tutar, Mustafa Kemal bile gelse bir takım tutar. Ancak spor camialarında taraf olmak farklıdır, memurlar sendikası seçiminde hangi takımlı olursan ol. Burada bir uygulama var."

        "BİZ DE HİÇ GÖRÜŞMEYİZ"

        "Sonuç olarak biz bu işi büyütmeden, bir sürü delegemiz var ama onlara telkinde bulunmadan kongreye katılmayacağız. İnşallah muvaffak olurlar. Kendisi ‘mesafeli olacağız’ diyor. Belki biz de mesafe koyarız ve hiç görüşmeyiz."

        SEÇİMİN GÖSTERMELİK ADAYLARI:

        İhsan Atun

        Nedim Delibaş

        Gökhan Erkek

        YÖNETİM ANLAYIŞI

        * Rutini yönetmek için göreve talip değiliz ve farklı işlere imza atacağız.

        * Türk futboluna ciddi kalite getireceğiz.

        * Futboldaki anlayışı değiştireceğiz ve daha ileriye taşıyacağız.

        * Geleceğe yatırım yapacak bir vizyonumuz olacak.

        * Kurumsal bir kimlikle federasyonu yöneteceğiz.

        MHK: Yusuf Namoğlu

        TAHKİM: Hasan Gerçeker

        DİSİPLİN: Reşat Bostan

        GERGİN ANLAR

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Seçim Kongresi'nde Ankaraspor'un küme düşürülmesi ile ilgili yapılan eleştirler üzerine, kongre divan başkanı Levent Bıçakcı durum değerlendirmesi için genel kurula 15 dakika ara verdi.

        Verilen aradan sonra başlayan genel kurulda söz alan Aziz Yıldırım, genel kurulda yaratılan duruma üzüldüklerini ve yaşatılan ortamdan dolayı rahatsız olduklarını ifade ederek, ''Yaşanan tartışmalar buranın birleştirici özelliğini ortadan kaldırıyor. Bugün burada bir beyaz sayfa açalım ve Ankaraspor'un askıya alınan üyeliğinin devamını sağlayalım'' diye konuştu.

        Aziz Yıldırım, Melih Gökçek'i uzlaşma sağlaması için kürsüye davet etti. Gökçek, "Mehmet Ali Bey yeni bir aday olarak geliyor. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Beni üzen, Yunus Egemenoğlu'nun yalan söylemesiydi. Kendisi derhal istifa etsin. Aydınlar'a vermiş olduğum sözü tutacağım inşallah" dedi.

        ANKARASPOR İÇİN KARAR VERİLDİ

        AYDINLARDAN OYLAMA ÖNCESİ SON AÇIKLAMALAR

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, adaylığını açıkladığı andan itibaren tüm kulüplerin büyük desteğini gördüğünü söyledi.

        Aydınlar, genel kurulda yaptığı konuşmada, uzun süreden beri Türk futbolunun içinde yer aldığını belirterek, ''Türk futbolunda yöneticilik de dahil olmak üzere çeşitli kademelerde görev aldım. TFF başkanlığına seçilirsem, 3,5 yıllık görev süresi içinde Türk futbolunu sorunlardan arındırarak, kurumsal bir kimliğe kavuşturabilmek için çalışacağım. Yönetime ve diğer kurullara aldığımız arkadaşlar da bu sorumluluğu taşıyan ve yerine getirebilecek kapasitede isimler'' dedi.

        Türk futbolunun en büyük sorunlarından birini hakem hataları olduğuna dikkati çeken Aydınlar, ''Bu tür hataların her zaman olabileceğini kabul etmekle birlikte, en aza indirilmesi için çaba harcayacağız. Güven, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda görevlerimizi yerine getireceğiz'' diye konuştu.

        Aydınlar, futboldaki şiddeti bitirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, yasaya uymayan herkesin ayırt edilmeksizin cezalandırılacağını söyledi.

        TOPLANTIDAN AYRINTILAR

        Genel kurulda divan başkanlığı için yapılan oylamada Levent Bıçakçı bu göreve getirilirken, divan üyeliklerini Nihat Özdemir, Metin Keçeli ve Sevda Karaali üstlendi.

        - Levent Bıçakçı açılış konuşmasını yaparak toplantıyı başlattı...

        - Saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu...

        - Nihat Özdemir ve Mahmut Özgener kürsüye çıkarak konuşmasını yaptı.

        - Ankaragücü Onursal Başkanı Melih Gökçek ve avukatının konuşması sırasında salonda tansiyon yükseldi.

        - Ankaraspor'un küme düşürülmesi ile ilgili yapılan eleştirler üzerine, kongre divan başkanı Levent Bıçakcı durum değerlendirmesi için genel kurula 15 dakika ara verdi.

        - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Melih Gökçek'i uzlaşma sağlaması için kürsüye davet etti.

        - Ankaragücü Onursal Başkanı Melih Gökçek, "Yunus Egemenoğlu istifa etsin" dedi.

        - Ankaraspor'un gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesine oy çokluğuyla karar verildi.

        - TFF Kongresi'nde Yunus Egemenoğlu'nun aleyhine yapılan açıklamalar Şekip Mosturoğlu ile devam etti. Mosturoğlu da Egemenoğlu'nu kınadı.

        - TFF Başkanı'nı seçimi için oylamaya geçildi.

        - Futbol Federasyonu Genel Kurulunda tek aday olarak seçime giden Mehmet Ali Aydınlar başkan seçildi.

        - Mehmet Ali Aydınlar Genel Kurulda kullanılan 204 oyun 201'ini alarak başkan seçildi.

        DEVİR TESLİM TÖRENİ 30 HAZİRAN

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Mehmet Ali Aydınlar'ın seçilmesinin ardından başkanlık devir-teslim töreni, 30 Haziran'da İstanbul'da yapılacak.

        TFF'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, İstinye'deki federasyonun ana binasında saat 10.00'da gerçekleştirilecek devir-teslim törenine, eski başkan Mahmut Özgener ve yeni başkan Mehmet Ali Aydınlar'ın katılacağı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ