Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Gitmemi beklemişler! - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Ülker ile şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra yolları ayrılan 12 Dev Adam’ın teknik patronu Bogdan Tanjevic, Sarı-Lacivertli takımın bu sezon ortaya koyduğu basketbolu “imrenerek” izlediğini söyledi.

        Halen İtalya’nın Lottomatica Roma takımına sportif direktörlük yapan tecrübeli coach, Fenerbahçe Ülker’i yakından takip ettiğini ve aldığı sonuçlarla gururlandığını ifade ederek, “Öyle görülüyor ki bu sezon kupaları silip süpürecekler. Üç yılımı orada geçirdim. Son kulübümdü. Bu yüzden bende Fenerbahçe’nin ayrı bir yeri var. Oynadıkları maçları tüm kalbimle takip ediyorum. İnşallah hem Euroleague’de başarılı olurlar, hem de Türkiye’de tüm kupaları kazanırlar” dedi.

        Fenerbahçe’nin Regal Barcelona ve Montepaschi Siena’ya karşı aldığı farklı galibiyetleri “Fantastik” diye niteleyen Tanjevic, Montepaschi galibiyeti sonrası eski öğrencisi, şimdiki takım menajeri Damir Mrsic’le telefonda konuştuğunu ifade ederek, “O’na şaka yollu sitem ettim. ‘Barcelona’yı ve Montepaschi’yi yenmek benim rüyamdı. Onları yenmek için benim gitmemi mi bekliyordunuz’ dedim. O da güldü, ‘Kısmet böyleymiş’ dedi” diye konuştu.

        VIDMAR'A ÇOK ÜZÜLDÜM

        “Gasper Vidmar bu sezon çok iyi oynuyordu ve alınan başarılı sonuçlara da doğrudan etkisi oluyordu. Fenerbahçe’ye bu günleri düşünerek getirmiştik ve yeterli tecrübeyi kazanıp faydalı olmaya başlamıştı. Umarım bir an önce iyileşir ve sahalara geri döner.”

        PRELDZIC SABRETMELİ

        “Emir Preldzic’in moralini bozmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Sezon çok uzun ve her oyuncunun patlama yapması için yeterince zaman var. Preldzic’in eskisi gibi süre almaması ve oynayamaması drama değil. Onun gibi büyük oyuncular paylaşmayı ve sabretmeyi bilmeliler.”

        SPAHIJA'YA UYARI

        Fenerbahçe Ülker’de şu anda taşlar yerine oturmuş görünüyor. Ama oyuncular yükü her zaman paylaşmalılar. Bir oyuncunun enerjisini birkaç maç üstüste harcamaması gerekir. Böyle olursa bu sezon sonu performansını olumsuz etkiler. Bu yüzden oyuncuların sezon sonuna nasıl girecekleri önemli. Bunun da en iyi ayrımını tabii ki coach Neven Spahija en iyi şekilde yapacaktır.”

        HTSPOR / TELE RÖPORTAJ / Gökhan TÜRE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ