Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Hedefi İngiltere! - Futbol Haberleri

        Bursaspor'un Pingel ve Sörloth'tan 14 sene sonra İskandinav ülkelerinden kadrosuna kattığı deneyimli orta saha oyuncusu Gustav Svensson, Ertuğrul Sağlam'ın antrenmanlara çok önem veren ve çok yoğun antrenman yaptıran bir teknik adam olduğunu bildirdi.

        İsveç oyuncu Gustav Svensson, Türkiye Futbol Federasyonu'nun TamSaha Dergisi'ne yaptığı açıklamada, futbola 6 yaşında başladığını, ancak bu sporla birlikte 16 yaşına kadar tenis de oynadığını belirterek, aradan geçen zaman içinde futbolu seçtiğini ifade etti.

        Bursaspor'a transferini anlatan Svensson, şunları kaydetti:

        ''Son anda gelişen bir transfer oldu. Açık söylemek gerekirse Bursaspor ile ilgili fazla bilgim yoktu. Bana gelip böyle bir teklif olduğunu söylediler. Biraz araştırma yaptım, ama tam anlamıyla bilgi sahibi olmadan Bursa'ya geldim. Ancak şu anda bu tercihi yaptığım için mutluyum. Benim açımdan işler yolunda gidiyor.''

        ''Seni ünlü İngiliz kulübü Manchester United da takip ediyordu. Bu konuda detaylı bilgin var mı'' şeklindeki soruyu deneyimli oyuncu, ''Manchester United'ın ilgilendiği oyunculardan biri olduğumdan haberim vardı. Ancak hayli geniş bir listeleri olduğunu ve benim dışımda başka oyuncuları da takip ettiklerini biliyorum'' diye yanıtladı.

        Svensson, futbol tarzıyla ilgili olarak, ''Futbolun kolektif bir oyun olduğuna inanıyorum. Ben iyi bir takım oyuncusu olduğumu düşünüyorum. Takımımı galibiyete taşımak için elimden gelen her şeyi veririm'' görüşünü aktardı.

        ERTUĞRUL SAĞLAM İLE İLGİLİ YORUMLARI

        Ertuğrul Sağlam'ın çok iyi ve teknik seviyesi yüksek bir teknik direktör olduğunu vurgulayan Svensson, şöyle devam etti:

        ''Antrenmanlara çok önem veren ve çok yoğun antrenman yaptıran bir teknik adam. Bu durum, hocamızın istekleri doğrultusunda takıma devamlı ışık veren, devamlı takımdaki dayanışma ve birleşmeyi sağlayan önemli bir etken. Ayrıca, takımdaki futbolcuların hocaya saygı duyması da önemli bir şey. Ertuğrul Sağlam'ın takım içinde büyük bir saygınlığı var. Bu da başarıya giden yolda çok önemli bir faktör.''

        Türkiye'de hızlı futbol oynandığını ifade eden Svensson, Süper Lig'in, çok taktiksel ve genellikle ofansif düşünen takımlardan oluştuğunu, Türkiye'deki futbolun zorlu olduğunu anlattı.

        ''İskandinav kökenli oyuncular genellikle Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ligleri tercih ediyor. Türkiye'yi seçmenin özel bir nedeni var mı'' şeklindeki soruya Svensson, şu cevabı verdi:

        ''Benim tanıdığım çoğu oyuncu Hollanda, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde oynuyor. İsveç'te oynadığımız futbola yakın olduğu için oraları seçiyorlar. Benim Türkiye'ye gelmemdeki önemli nedenlerden birisi, Bursaspor'un gelişmekte olan bir takım olması, Avrupa arenasında da kendisini göstermek istemesi. Ben de buna katkıda bulunmak ve kulübün tarihindeki önemli sayfalar içinde yer almak için Türkiye'yi seçtim.''

        BURSASPOR'DA EN ÇOK BATALLA'YI BEĞENİYOR

        Bursaspor'a transferi gerçekleşmeden önce İsveç'te yarım sezon oynadığını dile getiren Svensson, şunları kaydetti:

        ''O yüzden fiziksel açıdan iyi durumda Türkiye'ye geldim. Burada hocamızın rotasyon nedeniyle bazı futbolcuları dinlendirmesi çok pozitif bir şey. Bursaspor'da her maçta oynasaydım kendimi çok daha yoğun hissedecektim. Sanırım diğer oyuncular da benimle aynı görüşte. Hocanın rotasyonu, futbolcuların dinlenmesini ve bir sonraki maça hazır çıkmasını sağlarken iyi bir performans sergilemesinde de önemli bir etken. Tabii ben de her futbolcu gibi her maçta oynamak isterim. Bugünkü konumumu antrenmanlara borçluyum.''

        ''Bursaspor'da en çok hangi oyuncuyu beğeniyorsun'' sorusunu da Svensson, ''Arjantinli Pablo Batalla'yı beğeniyorum, ama hazırsa. Yorgun olursa değil'' şeklinde yanıtladı.

        ''Bursaspor'da, Avrupa arenasında başarılı olabilecek oyuncular var mı'' sorusuna ise Svensson, ''Volkan Şen var. Hem hızlı hem de teknik bir oyuncu. Biraz daha çalışma ve kendine güvenle, Avrupa'da çok rahat oynayabilir. Onun dışında, Vederson çok iyi bir sol bek oyuncusu. Ayrıca tecrübeli. Avrupa'da oynamasına bir engel yok. Biraz daha çalışmayla Avrupa'da oynayabilirler'' cevabını verdi.

        GELECEK PLANLARI

        Svensson, gelecekle ilgili planlarına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

        ''Bunu söylemem için daha çok erken. Şu andaki düşüncem Bursaspor'a en iyi şekilde hizmet etmek. Burada kendimi geliştirip, daha sonra bana göre dünyanın en iyi ligi olan Premier Lig'de oynamak istiyorum. İnşallah günün birinde orada futbol oynama şansını yakalarım.''

        Futbolu bırakana kadar Zinedine Zidan'ı çok beğendiğini belirten Svensson, şimdi ise izlemekten en çok keyif aldığı futbolcunun Arjantinli Lionel Messi olduğunu bildirdi.

        Dergide, ''Bursaspor'un bu seneki şampiyonluk şansını nasıl görüyorsun'' şeklindeki soruyu da ''Geçen sezon Bursaspor'un başardığı çok büyük bir olaydı. Bu sezon da iyi gidiyoruz. İyi maçlar oynadık. Ara sıra kötü maçlarımız ve istemediğimiz sonuçlarla da karşılaştığımız oldu ama bunları telafi ederek yeni bir şampiyonluk daha yaşamak istiyoruz'' yanıtını verdi.

        Svensson, kebabın ülkesine geldiğini belirterek, arkadaşlarıyla beraber dışarı çıktığında sürekli İskender kebabı yediklerini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ