Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Çalıntı mı, tesadüf mü? - Futbol Haberleri

        Davut AKTAŞ / SAMSUN (AHT)

        Çarşambaspor 1923, Bursaspor ise 1963 yılında kuruldu. Ancak her iki takımın renkleri, logolarının tasarımı ve en önemli taraftarlar gruplarının isimleri aynı. Taraftarlar ise şimdi bu benzerliklerin çalıntı mı, yoksa tesadüf mü? olduğunu sanal ortamda tartışıyor.

        BÜYÜK BENZERLİKLER

        Renkleri, logoları ve en büyük taraftarlar gruplarının adı aynı. Bu benzerlik yıllar sonra taraftarlar tarafından sosyal paylaşım sitelerinde tartışılmaya başlandı. Çarşambaspor 1923, Bursaspor ise 1963 yılında kurulmuştur. İki takımın renkleri de Yeşil- Beyaz, hatta logolarının tasarımı bile aynı. Bu benzerlikler tribünlere de yansırken, her iki takımın da Texas isimli taraftar grupları var. Bu büyük benzerlik Spor Toto Süper Ligi'nin son şampiyonu Bursaspor taraftarının da son günlerde bir hayli canını sıkmaya başladı.

        TEKSAS DA ÇARŞAMBA'NIN

        1923 yılında kurulan ve şu anda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Çarşambaspor'un taraftarları, "Bursaspor'un daha olmadığı yıllarda, ilçemiz Amerika'daki Texas gibiydi. Her maçta mutlaka olay çıkardı. Hatta 1947 yılında takımımız 5 yıl ligden ihraç edilmişti. O zaman ağabeylerimiz de Çarşambaspor Teksaslılar Taraftar Grubu'nu kurmuş. Teksas ismi de ilk kez Çarşambaspor taraftarıyla kullanılmıştır" diyorlar. Bursaspor taraftarı ise aynı tasarımlı birçok takımın logosunun olduğunu söyleyip, sanal ortamda bu logoları yayınlıyor.

        TEK FARK YILDIZLAR

        Her iki takımın da logosu arasında tek fark sadece Bursaspor logosunda sırasıyla ve farklı renklerde bulunan 5 yıldız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ