Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fener'in parasına ihtiyacım yok! - Beşiktaş Haberleri

        “Bu iddialar beni çok sinirlendirdi. Benim Fenerbahçe veya başka bir takımın vereceği paraya ihtiyacım yok. Yeteri kadar param var. Beşiktaş’ta idman şartları iyi olmadığı için İtalya’dayım ve FIFA’ya başvurumu yaptım”

        Matteo Ferrari hakkındaki iddialara HABERTÜRK aracılığıyla yanıt verdi. Yönetimin yeni sezonda düşünmediği ve bu nedenle Avusturya kampına götürmediği İtalyan stoper iki gündür idmanlara çıkmıyordu. Yönetimin idmanlara çıkmadığı için zabıt tutturduğu Siyah-Beyazlı oyuncunun şike operasyonunda gözaltına alınma ihtimali nedeniyle Türkiye’den kaçtığı bile öne sürüldü. Peki Ferrari bu konuda ne düşünüyordu? Telefonla ulaştığımız İtalyan stoper durumuna açıklık getirdi. İşte Ferrari’nin kendi ağzından yaşadığı süreç, isyanı ve düşünceleri:

        ‘MUKAVELEYE AYKIRI HAREKET ETTİLER’

        “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum... Ben bugüne kadar benimle ilgili asılsız haberler ve iddialar konusunda sustum. Ancak artık YETER diyorum. İtalya’ya gitmemdeki tek sebep sağlıklı şartlarda profesyonel bir futbolcu olarak idman yapamamam. İtalya Milli Takımı’nda bile oynadım ancak bu yaşadıklarıma inanamıyorum. Hayatımda böyle bir saçmalık görmedim. Mukaveleme göre ben sadece A Takımla çalışırım. A2 takımını kabul etmedim. Tek başıma çalışmak istedim, antrenör vermediler. Fizyoterapist yok, doktor yok. İdmanda başıma bir şey gelse ne olacak! İkinci bir top istedim, vermediler. Bir topla çalıştım, şut attığımda gidip kendim almak zorundaydım. İdman sahasında

        çapraz koşular için işaret verilmesini istedim vermediler. Çorap ve yeleklerimle işaret koymaya çalıştım. Türkiye’den ayrılma sebebim budur.

        ‘HER KIRMIZI GÖREN ŞİKE Mİ YAPIYOR’

        Maaşımı alamadım vergilerim ödenmedi. Ancak ben bu süreye kadar kulübümün zor durumda kalmaması için sabır gösterdim. Fakat gelinen noktada yapacak bir şeyim kalmadı. Hakkımı FIFA’da arıyorum. Hakkımdaki şike iddialarına çok üzülüyorum. Beni en çok da bu konu yaraladı. Basında bu tarz haberler çıkıyor, insanlar da inanıyor. Beşiktaş kariyerim boyunca tek bir hata yaptım o da Lugano’ya attığım dirsekti. Bunun bu şekilde yorumlanması beni sinirlendirdi. Benim Fenerbahçe ya da başka bir takımın vereceği paraya ihtiyacım yok... Yeteri kadar param var. Her kırmızı kart gören şike mi yaptı!.. Beni bilen biliyor. Kesinlikle bu iddiaları kabul etmiyorum. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum: Eğer bana uygun idman şartları hazırlanırsa tekrar dönerim ve çalışmalarıma devam ederim. Ayrılmamın tek nedeni sağlıklı antrenman şartlarının olmamasıdır.”

        YILLIK 2.5 MİLYON EURO ALIYORDU

        Hakkını FIFA’da arayan Ferrari’nin durumu yönetimin canını sıktı. Del Bosque davasında 7.8 milyon Euro tazminat ödeyen ve bu konuda canı yanan Siyah-Beyazlılar’ın İtalyan stoperle 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Ferrari yıllık 2.5 milyon Euro alıyor.

        'Sakatlıkları araştırsınlar'

        Şu anda Milano’da olduğunu ve özel antrenörü eşliğinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ferrari, geçen sezon çok sık yaşanan sakatlık konusuna da değindi. Burada kulüp doktorlarına gönderme yapan İtalyan oyuncu “Beşiktaş bana hiçbir zaman ‘gitmeni istiyoruz’ demedi. Sadece ‘gece hayatın var ve sakatlığına inanmıyoruz’ ifadesini kullandılar. Geçen seneden beri kaç futbolcu sakatlandı ona bir baksınlar. Bu kadar çok sık sakatlanma normal

        değil. Beni de tam hazır olmadan oynattılar ve sakatlandım. Bu sezon başıda Ersan Gülüm’ün yaşadığı durum da aynı. Herkes geçmişe dönüp baksın” ifadelerini kullandı.

        HTSPOR / SENAD OK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ