Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Guti’nin gelişi neden gecikti? - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR.COM / ÖZEL HABER / Erdem EROL

        ‘Geliyor-gelmiyor’, ‘Beşiktaş sözleşme imzaladı-imzalamadı’ derken, Guti’nin Türkiye’ye gelişinin gecikmesindeki nedenleri HTSPOR.COM açıklıyor!

        Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve komite üyesi Cengiz Zülfikaroğlu İspanya’da, Real Madrid ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Guti’yi Türkiye’ye getirmek için gerekli prosedürlerin tamamlanmasını bekliyorlar.

        YENİ GENELGE İŞİ UZATTI

        İçişleri Bakanlığı Haziran ayında, Türkiye’de çalışacak teknik adam ve sporcularla ilgili yeni bir genelge yayınladı. Bu genelge kulüplere gönderildi.

        TURİSTİK VİZEYLE GELİYORLARDI

        Bu genelge öncesi, yabancı teknik adam ve sporcular, sözleşme imzalamak için ülkelerinden 3 aylık turistik vize alarak Türkiye’ye geliyorlardı. Türkiye’den bir kulüple sözleşme imzaladıktan sonra, işlemler yapılıyor ve imzalanan sözleşme TFF tarafından tescil edildiğinde futbolcunun çalışma izni de alınmış oluyordu.

        PROSEDÜR DEĞİŞTİ!

        Yayınlanan yeni genelgeyle artık yabancı futbolcular sadece ülkelerindeki Türk konsolosluklarından alacakları 3 aylık turistik vizeyle gelemeyecekler. Yabancı sporcular, Türk konsolosluğuna geliş nedenini bildirmek zorundalar. Yine yeni genelgeye göre yabancı futbolcuya, Türk konsolosluğuna görüşme yaptıkları veya sözleşme imzalayacağı kulüpten, resmi yazı verme zorunluluğu getirildi.

        ÖNCE İŞLEMLER SONRA GUTİ

        Beşiktaş, Teknik direktör Schuster’i ve Quaresma’yı getirirken bu yeni yasal prosedürlerle karşılaşmamıştı. Ancak genelgenin yürürlüğe girmesiyle beraber siyah beyazlı yöneticiler, Guti transferinde yeni genelgeye göre işlemler tamamlandıktan sonra Guti’yi İstanbul’a getirebilecekler.

        GUTİ İÇİN İŞLEMLER

        İspanya’da Türk konsolosluğuna müracaat eden Guti için yeni genelgeye göre bürokratik işlemler tamamlandıktan sonra yıldız futbolcunun, sözleşmesi tescil edilmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilecek.

        Yeni genelgeye göre Beşiktaş, Guti için seyahat bilgilerini İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirecek. Valiliğe de vizenin bir örneği sunulacak. Valilik onaylayıp TFF’ye gönderecek.

        TFF, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Guti için ‘Uluslararası Transfer Sertifikası’nı (UTC) isteyecek. İspanya Futbol Federasyonu, Real Madrid Kulübü’nden sözleşmesini karşılıklı olarak fesh eden Guti için oyuncuyla bir bağları olup olmadığına dair yazı alacak. Bu yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderecek. Ardından TFF Guti’nin Beşiktaş’la olan sözleşmesini onaylayacak.

        ÜLKELERE GÖRE ZORLUKLAR FARKLI

        Bürokratik işlemler ülkelere göre zorluk açısından farklılıklar gösterebiliyor. Bu prosedürlerin tamamlanmasının İspanya’da zor olduğu biliniyor.

        YETİŞİRSE SALI YETİŞMEZSE...

        Guti için İspanya’da Türk konsolosluğu yeni genelgeye göre yıldız futbolcuya vize verecek. Bu vize alındıktan sonra Başkan Yıldırım Demirören, Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve komite üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Guti’yi İstanbul’a getirecekler. Eğer vizenin alınması gecikirse Guti, siyah beyazlıların UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımı ile 29 Temmuz Perşembe günü deplasmanda yapacağı karşılaşma için Çarşamba günü bu ülkeye gideceğinden, gelişi yönetimin belirleyeceği ileri bir tarihe ertelenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ