Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Halı saha takımı gibi... - Futbol Haberleri

        Kartal’a ‘halı saha takımı’ gibi rakip... Siyah-Beyazlılar’a UEFA Avrupa Ligi 2. ön elemesinde Faroe Adaları’nın Vikingur Gota Kulübü çıktı. Kulüp, 2008 yılında Gi Gota ve Leirvik If kulüplerinin birleşmesiyle kuruldu. Oyuncularının büyük bir çoğunluğunu 1926 yılında kurulan Gi Gota kulübünden alan Vikingur, Leirvik If kulübündense daha az futbolcuya şans verdi. Vikingur, 2009 yılında kazandığı Faroe Adaları Kupası’yla UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkını kazandı. Vikingur’u daha önce Faroe Adaları Milli Takımı’nda da görev yapan 49 yaşındaki teknik adam Jogvan Martin Olsen çalıştırıyor. Takım, öğrenci ve işçilerden oluşuyor.

        İlk maç 15 Temmuz’da İstanbul’da. Rövanş ise 22 Temmuz’da deplasmanda. Maçlarını 2 bin kişilik Serpugerdi Stadı’nda oynayan Vikingur, 13 haftası sona eren Faroe Adaları Ligi’nde 17 puanla 6. sırada yer alıyor. Kadrosunda ise Macar kaleci Geza Turi ve Macar forvet oyuncusu Zoltan Bükszegi olmak üzere iki yabancı bulunuyor.

        TAKIMDA 2 BEŞİKTAŞLI VAR

        Vikingur’dan İskoçya’nın Ross County ekibine transfer olan ve Beşiktaş’a karşı oynayamayacak olan Atli Gregersen eşleşmeyi HABERTÜRK’e anlattı: Kura sonrası Beşiktaş’ı internetten tekrar izledim. Harika bir taraftarı var. Vikingur’un futbol açısından hiçbir şansı yok. Ama yine de Beşiktaş’ın ve Quaresma’nın Faroe Adaları’na gelecek olması müthiş bir şey. Takımda Beşiktaş’ı yakından takip edenler ve Beşiktaş’ı tutanlar var. Mesela kaptanımız Niclas Niclasen ve Hans Jurgen Djurhuus Beşiktaş hayranı.

        HTSPOR / Ulaş GÜRŞAT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ