Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Beşiktaş Milangaz, Ergin Ataman, FIBA Euro Challange, BEKO Ligi, Türkiye Kupası - Basketbol Haberleri

        HTSPOR / ÖZEL RÖPORTAJ / Gökhan TÜRE

        Beşiktaş Milangaz’ın başında Siyah-Beyazlı kulüp tarihine altın harflerle yazılacak bir sezon geçiren, Türkiye Kupası, FIBA Euro Challange derken BEKO Ligi’ni de şampiyonlukla noktalayarak futboldaki tabiriyle “hat-trick” yapan coach Ergin Ataman, final serisinin ardından HABERTÜRK'E sıcağı sıcağına çarpıcı açıklamalar yaptı.

        Ataman, kimsenin hayal bile edemeyeceği başarı öyküsünün temelinde “karakterli oyuncularla çalışmanın” artısının yattığını ifade ederek, “Öyle bir ivme yakaladık ki, şu anda Euroleague şampiyonu Olympiakos’la oynasak dahi onları yeneriz” dedi. Ataman, 37 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğun ve bu çizginin devamlılığı için adımların hızlı bir şekilde atılması gerektiğinin de altını çizerek, “Yeni sezonun planlaması hemen yapılmalı. Aksi taktirde dağılır gideriz” uyarısında bulundu.

        ‘HAYAL TACİRİ DERLERDİ’

        “Sezon başında açıkçası bizim için de böyle bir konuma gelmek hayal ötesi bir şeydi. Sezon öncesi uzun süre sponsorsuz kaldık. Takım kurmakta çok geciktik. Ama neyse ki Erdoğan Demirören duruma el koydu ve geç de olsa süratli bir biçimde yapılanmayı oluşturduk. Beşiktaş kulübünün içinde bulunduğu maddi sorunları bildiği için bize destek verdi. Bütçemiz ölçüsünde doğru oyuncular transfer ettik. Her oyuncuya rolleri paylaştırdık ve sezon ilerledikçe her geçen gün biraz daha başarıya inanmaya başladık. F.Bahçe ve G.Saray’ı, Efes’i yenip şampiyon olacağız desek bize ‘hayal taciri’ derlerdi. Ama şu an geldiğimiz noktada tüm bu inanılmaz sonuçlara imza atmayı başardık.”

        ‘EUROLEAGUE ÖCÜ DEĞİL’

        “Keşke bir imkan olsaydı da Euroleaugue şampiyonu Olympiakos ile oynayabilseydik. Bugünkü çizgimizle onları da yenerdik. Euroleague öcü değil, gözümüzde büyütmememiz gerekir. Ancak tabii ki bu sene şekillenen kurumsallığın devamı gerekiyor. Tabii ondan sonra çekirdek kadro korunarak yapılacak 2-3 takviye ile aynı basketbolu Euroleague’de de oynayabileceğimze inanıyorum. Beşiktaş mutlaka yine en yukarısı için, şampiyonluk için oynayacaktır.”

        ‘AYNI ÇİZGİYİ TUTTURMAK ZOR’

        “Her antrenörün zaman zaman iniş-çıkışları olur. Ben Euroleague’de iki kez Final-Four oynadım. Birinde Efes Pilsen, diğerinde de Montepaschi Siena’nın başındaydım. İlla da her sene orada olacaksınız, başarıyı yakalayacaksınız diye bir kaide yok. Evet, Efes’teki son dönemimde Final-Four’a kalamadık. Kimya sorunu vardı. O süreçte de Başkan Tuncay Özilhan’a çok önemli raporlar vermiştim. Onlar da hala duruyor.”

        ‘BASKETBOL KULÜBÜ GİBİYİZ’

        “Öncelikle gelecek sezonun planlamasının 1-2 gün içinde yapılması gerekiyor. Yeni yönetim ve taraftarlar, camia basketbola çok büyük önem veriyor. Beşiktaş artık neredeyse bir basketbol kulübü gibi oldu. Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın, Erdoğan Demirören’le derhal masaya oturup bu işin adını, bütçesini koymaları gerekiyor ki biz burada olacaksak çalışmalara başlayalım. Tabii ki burada amaç bu kadroya birkaç takviye yaparak, istikrarı sağlamak. Eğer bu sene olduğu gibi kenetlenirsek başarıya ulaşabiliriz. Aksi taktirde koparsak, herkes bir taraftar çekmeye çalışırsa sonunda hepimiz dağılır gideriz.”

        ‘FUTBOL BENİ TATMİN EDEMEZ’

        “Basketbolu bırakmaya karar verirsem o zaman gider İngiltere’de bir yıl kurs alırım. ‘Futbol takımının başına geçerim’ derken tabii ki espri yaptım. Şu anda kariyerimin zirvesindeyim. Tüm bunları bırakıp maceraya girişmek ancak espri konusu olur. Bir de şu var, Beşiktaş basketbolda Euroleague oynayacak, futbolda Avrupa’da bile olmayacak. O yüzden bu beni pek tatmin etmez.”

        “MESAJLAR BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI”

        “Twitter’dan gelen bazı mesajlar beni çok duygulandırdı. Bir tanesinde ‘Rahmetli babam beni 1975’te Spor Sergi’ye götürdüğünde ve ilk şampiyonluğu gördüğümde 7 yaşındaydım. Bugün sayenizde salona gelirken onu da yanımda hissediyorum’ dedi. Bu beni son derece duygulandırdı. Bir tanesi de ‘Bir ay sonra çocuğum olacak, adını Ergin koyacağım’ dedi. Bunlar çok güzel şeyler. Beşiktaş gerçekten çok büyük bir camia. Böyle büyük bir camiada bulunmak ve sevilmek gerçekten

        gurur verici.”

        ‘RUSYA’DAN CİDDİ TEKLİF VAR’

        “Rusya’dan ciddi bir teklif var. 1-2 gün içinde cevap bekliyorlar. Ancak henüz Türkiye’den bana gelmiş bir teklif yok. Beşiktaş’la da kontratım 1 yıllıktı ve bugün itibarıyla şu anda Türkiye’de işsizim. Sezon bitince kontratım da bitti. Bu açıdan her türlü teklife açığım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ