Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe'nin maçı ertelendi! - Basketbol Haberleri

        Sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüs, kulübün İncek'teki tesislerinden yoğun kar yağışı nedeniyle yola çıkamadı. Fenerbahçe Ülker, maçın teknik komiseri Nihat Kamber ile Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ahmet Araşan arasında yapılan telefon görüşmesinde belirlenen 2 saatlik süre içinde de salona ulaşamayınca, karşılaşma yarın saat 13.00'a ertelendi.

        Bu arada Türk Telekom Kulübü yetkilileri, maçın ertelenmesiyle ilgili olarak Türkiye Basketbol Federasyonu'na itiraz dilekçesi verdi.

        TELEKOM TEPKİLİ!

        Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom ile Fenerbahçe Ülker arasında yapılması planlanan maçın yarına ertelenmesine, başkent ekibi cephesinden sert tepki geldi.

        Türk Telekom Kulübü Asbaşkanı Celalettin Dinçer, maçın ertelenmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Bugün burada bir skandal yaşandı. Federasyon kötü bir sınav vermiştir'' dedi.

        Dinçer, bugün Ankara'da İstanbul takımlarının da mücadele ettiği iki karşılaşma oynandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

        ''Hava şartları sorun olabilir. Yönerge çok açık. 17 maddenin 1.1 bendinde, 'Maçlar belirtilen saatlerde başlar. Zorunlu nedenlerle başka bir güne bırakabilir. Bunun takdiri, maçın başlamasına 1 saat kalana kadar basketbol federasyonuna, karşılaşma sırasında ise teknik komiser ve hakeme aittir' deniyor.

        Maç başlama saatine kadar hakem ve teknik komiser saha çıkmıyor. Burası muz cumhuriyeti değil. Herkesin yönergeye uyması gerekir. Bize 1 saat önce tebligat yapılsa, biz de gerekli çalışmayı yapardık. Salonu boşaltırdık. Bizim oyuncularımız 1,5 saat ısınmak zorunda kaldı. Teknik komiser, 'maç başlamadığı için yetki bize geçmedi' diyor. O zaman maçı erteleme yetkisini nereden alıyorsunuz? Şu ana kadar bize ulaşan, maçın yarın saat 13.00'da başlamasıyla ilgili resmi bir tebligat da yok. Bizim oyuncularımız içinde de İncek'te kalan var. Bu bir skandaldır. Burada açık kural ihlali var. Federasyon kendi yönergesini ihlal etti. Bu karar ligler koordinatörünün alacağı bir karar değil.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ