Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fener durmadı! - Basketbol Haberleri

        Beko Basketbol Ligi'ndeki derbi maçta Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park'ı 80-79 yendi.

        Karşılıklı sayılarla başlayan maçta 4. dakika 8-8 eşitlikle geçildi. Çekişmeli mücadelede Shipp'in sayılarıyla farkı 4 sayıya kadar (18-14) çıkaran Galatasaray Medical Park, Kaya Peker'in pota altından bulduğu basketlere engel olamadı. Periyotun son dakikasına 18-17 önde giren Galatasaray Medical Park, Shipp'in bitime 2 saniye kala attığı üç sayılık basketle, ilk periyotu 21-17 önde kapadı.

        İkinci periyota 6-2'lik seriyle başlayan Galatasaray Medical Park, 14. dakikada Tutku'nun serbest atıştan bulduğu basketle 10 sayılık (20-30) farka ulaştı. Ömer Onan ve Oğuz Savaş'ın basketleriyle toparlanan Fenerbahçe Ülker, 17. dakikada farkı 4 sayıya (30-34) düşürdü. Hücumda yaptığı top kayıplarına rağmen Furkan Aldemir'in pota altında ürettiği sayılarla farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Galatasaray Medical Park, devreyi 36-32 önde kapadı.

        İkinci devreye Engin Atsür'ün basketleriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, skorda dengeyi kurdu. 24. dakikayı 44-43 önde geçen Galatasaray Medical Park, Lakovic ve Göksenin'in peş peşe kaydettiği 3 sayılık basketleriyle 27. dakikada farkı 9 sayıya (57-48) çıkardı. Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle yaklaşık 20 dakikalık duraklamanın ardından yeniden başlayan maçta Fenerbahçe Ülker'in Tomas ve Gist ile bulduğu basketlere, Göksenin ile karşılık veren sarı-kırmızılı takım, son periyota da 63-57 önde girdi.

        Mücadelenin son periyotuna başlarken Andric ve Shumpert'ın sayılarıyla etkili olan Galatasaray Medical Park, 34. dakikada 73-62'lik skorla 11 sayılık üstünlüğe ulaştı. Engin ve Tomas'ın ürettiği sayılarla yeniden toparlanan sarı-lacivertliler, bitime 2 dakika kala 76-76'lık eşitliği sağladı. Engin ve Jerrels'in basketleriyle son dakikaya 4 sayı (80-76) üstün giren Fenerbahçe Ülker, karşısında Lakovic'in 3 sayılık basketiyle farkı 1'e indiren sarı-kırmızılılar, son hücumda Lucas'ın boş atışı kaçırmasıyla 80-79'lık skorla rakibine boyun eğdi.

        MAÇ SONU DA GERGİN

        Üçüncü periyotta sahaya atılan maddeler nedeniyle duran karşılaşmanın sonunda da gergin anlar yaşandı. Karşılaşma biter bitmez iki takımın koçu da hakemlerin üzerine yürüdü. Oyuncuların araya girmesiyle ortam yatıştı.

        GALİBİYETİ AZİZ YILDIRIM'A ADADI

        Fenerbahçe Ülker'de başantrenör Neven Spahija, galibiyeti futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle cezaevinde bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere adadığını söyledi.

        Son 5 dakikalık performanslarıyla adeta bir ''mucize yarattıklarını'' kaydeden Spahija, ''Bu sezon başarılı olmak istiyorsak, kesinlikle bu akşamdan çok daha iyi basketbol oynamamız gerekiyor. Galatasaray Medical Park çok başarılı ve güçlü bir takım. Oktay Mahmuti'yi de tebrik ediyorum. Kendilerine Avrupa Ligi ve Beko Bakketbol Ligi'nde başarılar diliyorum'' diye konuştu.

        Spahija, karşılaşmanın sonunda hakeme gösterdiği tepki nedeniyle de özür dileyerek, ''Oğuz Savaş'a faul yapılmıştı. Ancak herkes hata yapabilir ama böyle tepki vermem gerekmiyordu'' dedi.

        HEPİMİZİN SUÇU

        Galatasaray Medical Park Başantrenörü Oktay Mahmuti ise taraftar olaylarının maçın önüne geçtiğini belirtti.

        Mahmuti, bunda herkesin sorumluluğu bulunduğunu kaydederek, ''Bu görüntülerden mutlu muyuz? Bu hepimizin suçu. Türk sporunu nereye götürüyoruz?'' dedi.

        Popülist söylemlerin bir kenara bırakılması gerektiğini kaydeden Mahmuti, ''Küfürü neden hak ettiğimi bilmiyorum. Benim şahsıma yapılan hiç önemli değil ama maalesef Türk sporunda taraftarlıktan çok nefret ağır basıyor'' diye konuştu.

        FENERBAHÇE ÜLKER: 80 - GALATASARAY MEDICAL PARK: 79

        SALON: Sinan Erdem

        HAKEMLER: Recep Ankaralı, İsmail Aydın, Mehmet Serdar Ünal

        FENERBAHÇE ÜLKER: Jerrells 10, Ömer Onan 8, Bogdanovic, Kaya Peker 7, Gist 14, Engin Atsür 16, Hakan Demirel 1, Oğuz Savaş 14, Tomas 10

        GALATASARAY MEDICAL PARK: Shipp 9, Lucas 7, Göksenin Köksal 6, Songaila 8, Furkan Aldemir 10, Andric 12, Lakovic 12, Shumpert 10, Tutku 5

        1. Periyot: 17-21

        Devre: 32-36

        3. Periyot: 57-63

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ