Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Ankaraspor geri döndü! - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda, daha önce üyeliği askıya alınan Ankaraspor kurtuldu. Yapılan oylama sonrasında Ankaraspor'un üyeliğinin devamına ve gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesine oy çokluğuyla karar verildi.

        TFF genel kurulunda, gündemde yer alan Ankaraspor'un yeniden üyeliğe kabul edilmesiyle ilgili madde, tartışmalara neden oldu.

        Daha önce üyeliği askıya alınan Ankaraspor Kulübü'nün avukatı Mehmet Ali Alan, genel kurulda yaptığı konuşmada, takımlarına büyük haksızlık yapıldığını ve çok mağdur olduklarını belirterek, yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmek istediklerini söyledi. Kanunsuz olarak yapıldığını iddia ettiği üyeliğin askıya alınmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Alan, delegelerden bu kararın kaldırılması yönünde oy kullanmalarını istedi.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek ise konuşmasında, Mahmut Özgener başkanlığındaki TFF yönetimini suçlayarak, ''Bu federasyon dönemi, futbol için bir felaket dönemi olmuştur. Türk futbolu Mahmut Özgener'den kurtuldu. Ankaraspor aleyhinde alınan kararların tümü, hukuka aykırı olarak alınmıştır. Çünkü Ankaraspor konumunda birçok örnek vardır. Delegelerin Ankaraspor lehine oy kullanmalarını bekliyorum'' diye konuştu.

        Daha sonra oylamanın gizli yapılması için 43 delegenin imzaladığı önergeye, Ankaraspor yetkilileri itiraz ederek, önergenin salt çoğunlukla ve 121 delegenin imzasıyla verilmesi gerektiğini divana iletti. Bunun üzerine divan kurulu, yaklaşık 20 dakika genel kurula ara vererek, konuyu tartıştı.

        Bu arada Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek, Kulüpler Birliği Başkanı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve TFF başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, biraraya gelerek genel kurulun yapıldığı salonun hemen yanında bulunan mutfakta, kısa bir toplantı yaparak konuyu değerlendirdiler.

        BEYAZ SAYFA AÇALIM

        Verilen aradan sonra başlayan genel kurulda söz alan Aziz Yıldırım, genel kurulda yaratılan duruma üzüldüklerini ve yaşatılan ortamdan dolayı rahatsız olduklarını ifade ederek, ''Yaşanan tartışmalar buranın birleştirici özelliğini ortadan kaldırıyor. Bugün burada bir beyaz sayfa açalım ve Ankaraspor'un askıya alınan üyeliğinin devamını sağlayalım'' diye konuştu.

        Aziz Yıldırım, Melih Gökçek'i uzlaşma sağlaması için kürsüye davet etti.

        Gökçek, "Mehmet Ali Bey yeni bir aday olarak geliyor. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Beni üzen, Yunus Egemenoğlu'nun yalan söylemesiydi. Kendisi derhal istifa etsin. Aydınlar'a vermiş olduğum sözü tutacağım inşallah" dedi.

        ANKARASPOR İHRAÇ EDİLMİYOR

        Ankaraspor A.Ş.'nin üyeliğinin askıya alınması yapılan oylama sonucu sona erdi. Oylama sonucu Ankaraspor askıya alınma işlemi kabul edilmemiş oldu. Varılan uzlaşma sonucu Ankaraspor'un ihraç edilmemesi kararı alındı. Bu kararla, başkent temsilcisi yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele etme hakkını da elde etti.

        Ankaraspor yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek. 1. Lig takımlarının geliri bölüşülecek ve Ankaraspor en az 12 milyon TL tazminat alacak.

        BUNDAN SONRA NE OLACAK?

        Alınan bu kararla birlikte Ankaraspor önümüzdeki sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. Böylece Bans Asya 1. Lig'de gelecek sezon yer alacak takım sayısı da 19'a çıktı.

        Takım sayısının 19'a çıkmasıyla Bank Asya 1. Lig'de hafta sayısı da 34'den 36'ya yükseldi. Ayrıca TFF'nin 18'i geçen takım sayısını bir sonraki sezon 18'e eşitlenmesi için bu sezon ligden 4 takım düşmesi ya da Spor Toto Süper Lig'den Bank Asya 1. Lig'e 3 yerine 2 takım düşmesi yönünde karar alması bekleniyor.

        TÜRK FUTBOLU KAZANDI

        Ankaragücü başkanı Ahmet Gökçek Ankaraspor'un askıya alınan tecilinin iadesini değerlendirirken, "Kongremizin başında bu işin bu şekilde çıkacağını tahmin ediyordum. Alınmış olan bir karar var. Oybirliğiyle eline kaldırarak Ankaraspor lehine verdiği karar çok güzel bir şeydi. Ankaraspor kurumsal yapısıyla örnek bir kulüp. Bu bir Ankaralı olarak beni inanılmaz mutsuz ediyordu. Sonuçta Türk futbolu kazandı. Sonuçta Ankaraspor tüm vecibelerini yerine getiren bir kulüp. Dört dörtlük bir kulüptü. Sadece Ankaraspor değil Türk futbolu kazandı" dedi.

        Eğer bundan öcneki federasyon bu olaylara objektif olarak yaklaşsaydı bu tür şeyler yaşanmazdı diyen Ahmet Gökçek, "Ankaraspor ve Ankaragücü gibi kulüplere karşı alınan tavır diğer kulüplere de yapılsaydı bir kaç kulüp düşerdi. Tüm bunlara karşın Ankaragücü de düşseydi tepkimiz böyle olmazdı. Daha da farklı ve sert tepki gösterirdik. Alınan karar tepkimizin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Genel kurula bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Böyle bir kulübün yeniden yaşaması için fırsat verdiler. Sayın yeni başkana ve diğer yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyoruz. Elimizden geldiğince de onlara yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.

        ''FEDERASYONUN ALDIĞI YANLIŞ KARARI, DELEGELER TELAFİ ETTİ''

        Ankaraspor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kurnaz, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) daha önce almış aldığı yanlış kararı, bugün delegelerin telafi ettiğini söyledi.

        Ruhi Kurnaz, geçen yıl TFF Yönetim Kurulu tarafından üyeliği askıya alınan Ankaraspor'un, federasyonun bugün gerçekleştirilen Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda, gelecek sezon yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesi yönünde oy çokluğuyla karar verdiğini belirtti. Kurnaz, federasyonla Ankaraspor'un uzlaşması yönünde kulüplerin de devreye girdiğini bildirdi.

        ''Türk futbolu adına sevindirici bir gelişme'' diyen Kurnaz, ''Ankaraspor'a geçmişte haksızlık yapılmıştı. Federasyonun geçmişte aldığı yanlış kararı bugün delegeler telafi etti. Bank Asya 1. Lig'de oynayabilmemiz yönünde karar verdiler. Delegelerin bu kararına karşılık bizde olumlu hamleler içinde olacağız. Çünkü devam eden bir davamız var'' ifadesini kullandı.

        Kurnaz, daha önce lisansın askıya alınmasının ardından takımın dağıldığını anımsatarak, ''Bizim şu an hiç bir futbolcumuz yok. Yeni bir teknik ekip ve kadro kurmamız gerekiyor. Yönetim kurulunu toplayarak, bundan sonra neler yapacağımız yönünde değerlendirmelerde bulunacağız'' dedi.

        Anayasa Mahkemesi, 6 Ocak 2011 tarihinde Ankaraspor'un tazminat ve geriye dönme davasıyla ilgili ''Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunun kararları aleyhine yargı yoluna başvurulamayacağı'' hükmünü kulüp lehine iptal etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ